Brīnumi, kurus var nopirkt par Latvijas bagātākā pensionāra viena mēneša pensiju
Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka, piemēram, 2014.gadā vidējā pensija valstī bija 266,26 eiro.
Sabiedrība
2016. gada 7. augusts, 06:30

Brīnumi, kurus var nopirkt par Latvijas bagātākā pensionāra viena mēneša pensiju

Jauns.lv

Pensionāri Latvijā jau izsenis zināmi kā tā sabiedrības grupa, kas dzīvo no rokas mutē, no pensijas līdz pensijai, no lielveikala akcijas līdz akcijai un tā tālāk, taču to nevar attiecināt uz mīklaino 19 000 eiro pensijas saņēmēju, kurš bijis tik bezbailīgs, ka pensijas apmērā par aptuveni 13 000 eiro mēnesī apsteidzis pašu Aivaru Lembergu. Lai mums visiem rastos lielāka motivācija dienu un nakti maksāt nodokļus, Kasjauns.lv piedāvā aplūkot, ko šis rekordists var iegādāties no vienas pensijas.

Jāatgādina, ka saskaņā ar šī gada jūnija Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) datiem, Latvijā lielākā pensija ir aptuveni 19 000 eiro, bet nākamās divas lielākās vecuma pensijas ir salīdzinoši daudz mazākas - attiecīgi ap 6600 un 6500 eiro. "Latvijas Avīze" šonedēļ, visticamāk, maldīgi publiskoja ziņu, ka megalielās pensijas saņēmējs esot "Liepājas Metalurga" īpašnieks Sergejs Zaharjins, un vēsts lielā ātrumā izplatījās. Zaharjina advokāts komentēja, ka izplatīti ir salti meli, proti, Zaharjina pensija esot apmēram 3000 eiro, nevis 19 000, un pieļāva iespēju tiesāties ar melu izplatītāju.

Lūk, lietas, ko var nopirkt Latvijas bagātākais pensionārs, kura vārds joprojām ir miglā tīts.

1.Pilnīgi jauna "Škoda Octavia”

Par aptuveni 14 500 eiro šis pensionārs var nopirkt pilnīgi jaunu „Škoda Octavia” vai kādas citas markas automašīnas.  Mūsu aplēses liecina, ka pensionāram paliks pāri vēl 4500 eiro, ar ko Latvijā līdz nākamajai pensijai kaut kā var izvilkt.

2. Kaimiņos Lembergam

Samaksājot precīzi 19 000 eiro, var nopirkt divistabu dzīvokli Ventspils centrā un dzīvot vienā pilsētā ar krietni nabagākas, taču ciešamas pensijas saņēmēju, Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu. Kā liecina sludinājums portālā ss.lv, 40 kvadrātmetru liels dzīvoklis atrodas pašā pilsētas centrā, turklāt jaunajam dzīvokļa īpašniekam pienāktos arī vieta autostāvvietā mājas pagalmā. Tur tad varētu novietot jauniegādāto „Škoda Octavia”.

Dzīvoklī ir divas istabas un tas ir privatizēts.

3.Labu vietu sava biznesa kārtošanai

Ja rekordlielās pensijas saņēmējam labpatiktos dzīvot savrupāk, ar savu dārziņu un pagalmiņu, par 13 000 eiro var iegādāties māju blakus Aglonas centram. Turklāt, kā vēstī sludinājuma autors, šī māja ir „laba vieta sava biznesa veidošanai”. Netālu ir arī skola, bērnudārzs, veikali un Aglonas Romas katoļu bazilika, un cena esot runāja. Pat nekaulējoties ar īpašnieku, pēc mājas iegādes paliek vairāk nekā 5000 eiro, par kuriem, kā runā vietējie, Aglonā var tīri labi izvilkt līdz nākamajai pensijai. 

Laba vieta sava biznesa uzsākšanai.

4.Tuvāk ekvatoram

Ja Latvijas ziema kļūst pārāk barga, pensionārs par 18 000 eiro var iegādāties nelielu dzīvoklīti saulainajā Melnkalnē. Dzīvokļi atrodas kilometra attālumā no jūras un 600 metru attālumā no veikala.

5.Aplidot apkārt zemeslodei

Lidojums Mančestra-Stambula-Deli-Taipeja-Kahului-Makalena-Vašingtona-Sanmigela-Mančestra  ekonomiskajā klasē izmaksās aptuveni 3000 eiro. Pāri paliek vēl 16 000. Līdz nākamajai pensijai varētu pietikt.

6. Nopirkt kaķīti

Par 10 000 eiro tepat, sludinājumu portālā ss.lv, var nopirkt eksotisku kaķīti – plēsīgo karakalu. Sludinājuma autori dižojas, ka viņu audzētavā iegādājamie kaķveidīgie ierakstīti Sarkanajā grāmatā un tiem ir piešķirts „izzūdošas sugas” statuss. Dzīvnieki Latvijā esot ievesti oficiāli. Pēc kaķa iegādes atliek 9 000 eiro, par kuriem līdz nākamajai pensijai tīri labi var paēst gan pats, gan eksotiskais mīlulis.

Karakals dzīvo Rietumāzijā un Āfrikā, izņemot Sahāru un Kongo lietusmežus.

7.Kļūt par miljonāru

Var arī nepirkt neko un katru mēnesi saņemto pensiju rūpīgi noglabāt drošākā vietā. Lai sakrātu vienu miljonu eiro, rekordlielās pensijas saņēmējam būs nepieciešami mazliet mazāk nekā 4,5 gadi.

Tie ir tikai daži piemēri tam, ko var iesākt par 19 000 eiro lielu pensiju, variantu ir daudz, taču doma ir skaidra – jāknapinās nav.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto, ss.lv, AFP, ITAR-TASS/LETA/Scanpix