Slavenības ar bērniem un mazbērniem dodas uz Toma Sojera piedzīvojumiem. FOTO
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar meitu Indru uz izrādi "Toma Sojera piedzīvojumi" veda mazdēlu Ivaru.
Kultūra
2016. gada 1. septembris, 12:51

Slavenības ar bērniem un mazbērniem dodas uz Toma Sojera piedzīvojumiem. FOTO

Jauns.lv

Dienu pirms 1. septembra Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja Dmitrija Petrenko režisētā izrāde "Toma Sojera piedzīvojumi" ar Lauri Dzelzīti Toma Sojera lomā. Uz izrādi savus bērnus un mazbērnus veda daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Uz pirmizrādi ieradās eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar meitu Indru un mazdēlu Ivaru, pēdējo divu gadu labākais aktieris Dainis Grūbe ar meitu Reinu, Baiba Strautmane ar atvasēm un daudzi citi.

Toms Sojers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs puišelis. Viņš vienmēr grib, kā labāk, bet sanāk, kā nu kuru reizi sanāk. Kopā ar saviem labākajiem draugiem bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džo Hārperu Toms piedzīvo dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēj atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku šaušalīgam noziegumam, atmaskot slepkavnieku, aizbēgt no mājām, kļūt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus.

"Toma Sojera piedzīvojumi" ir izrāde visai ģimenei. Bērniem - lai kopā ar izrādes varoņiem dotos aizraujošos piedzīvojumos, savukārt pieaugušajiem - lai tie atcerētos, kādi reiz bija un par ko sapņoja.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders