Neesi muļķis, nepērc! It kā nedzirdīgie par 3 eiro tirgo Latvijas karogam līdzīgu izstrādājumu
Aculiecinieks, Latvijas karoga izgatavošanas speciālists stāsta, ka šāds izstrādājums vairumtirdzniecības bāzē maksā ap 20 centiem, taču šeit tas tirgots par 3 eiro. Viņaprāt tā ir visīstākā krāpšana.
Sabiedrība
2016. gada 3. septembris, 06:39

Neesi muļķis, nepērc! It kā nedzirdīgie par 3 eiro tirgo Latvijas karogam līdzīgu izstrādājumu

Jauns.lv

Aculiecinieks brīdina nezinātājus par notiekošo uz Latvijas ceļiem. Uzrunājot sabiedrību portālā „Facebook” Oskars Polmanis brīdina, ka Tukuma pusē ceļa malās darbojas aizdomīgi tirgoņi, kuri, iespējams, izliekoties par nedzirdīgiem, mēģina iepārdot cilvēkiem pagalam aplami izgatavotus Latvijas valsts karodziņus. Aculiecinieks brīdina cilvēkus neļauties mirkļa līdzjūtībai un apmānam.

„Netālu no Tukuma, vietā, kur ir slēgta satiksme divos virzienos ceļa remonta dēļ, gar automašīnām staigā it kā nedzirdīgi vīrieši un piedāvā pa 3 eiro nopirkt Latvijas karodziņam līdzīgu izstrādājumu. Es kā uzņēmuma, kas ražo Latvijas karogus, vadītājs esmu dusmīgs par šādu rīcību. Paskaidrošu kāpēc. Šie karodziņi nav Latvijas karogi, bet gan Latvijas karogam līdzīgs izstrādājums, proti, tā proporcija nav 1:2 kā noteikts mūsu valsts likumā,” feisbukā raksta Oskars.

Apkrāpj līdzjūtīgos un nezinošos

Oskaram gan neesot bijis laika to izmērīt, taču izskatījies, ka mazā karodziņa proporcijas ir 2:3. Šāds krāsu izkārtojums, kā zināms, ir Austrijas karogam. „Uzdodot šo izstrādājumu par Latvijas karogu, ne vien tiek zaimots mūsu valsts galvenais simbols, bet arī pārkāpta virkne likumu. Mēs uzņēmumā ar putām uz lūpām cenšamies ievērot, lai karogs būtu pareizā tonī, pareizā proporcijā, nemeklējot attaisnojumus. Bet šeit, lūk, melojot cenšas nopelnīt uz cilvēku līdzjūtības un nezināšanas rēķina, viņus vienkārši apkrāpjot,” uzskata aculiecinieks.

Karodziņiem ne pa jokam „uzskrūvē” cenu

Oskars zina teikt, ka diemžēl šādus Latvijas karogam līdzīgus izstrādājumus mēdz tirgot arī veikalos – tos piedāvā vairāki vairumtirgotāji. „Konkrētais piedāvātais izstrādājums vairumtirdzniecības bāzē maksā ap 20 centiem, taču šeit to pārdod par 3 eiro – krāpšana vārda vistiešākajā nozīmē! Man nebūtu dusmu, ja šis izstrādājums tiešām atbilstu visām likumā noteiktām prasībām, kas nemaz nav tik sarežģītas. Vienkārši citreiz, kad cilvēkiem tiešām būs nepieciešams atbalsts, tas netiks sniegts, jo kretīni, kas visdrīzāk izliekas par nedzirdīgajiem, cenšas apkrāpt ar valsts simbolam līdzīgu izstrādājumu. Nepērciet no šiem vīriešiem „karodziņus”, neesiet auni!” mudina Oskars.

Viņš par ceļa malā notiekošo „biznesu” ziņojis policijai, taču noskaidrojis, ka iespējamos blēžus likumsargiem ir diezgan grūti noķert uz karstām pēdām – ieraugot policijas auto, tie savu produkciju noslēpj un izliekoties par parastiem gājējiem.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook

Tēmas