Cilvēki brīnās, ar kādiem niekiem aizņemts KNAB: direktori soda par "Grāmatu klēti" Lielvārdes kultūras nama telpās
KNAB soda kultūras nama direktori, kura nodevusi bezatlīdzības lietošanā kultūras nama (attēlā) telpas grāmatu krājuma izvietošanai. Ņemot vērā pašā KNAB valdošo bardaku, šķiet dīvaini lepoties ar šādu sodu.
Sabiedrība
2016. gada 28. septembris, 20:22

Cilvēki brīnās, ar kādiem niekiem aizņemts KNAB: direktori soda par "Grāmatu klēti" Lielvārdes kultūras nama telpās

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 70 eiro naudas sodu kādai provinces kultūras nama direktorei, kura bija nodevusi bezatlīdzības lietošanā kultūras nama telpas grāmatu krājuma izvietošanai, kā arī noslēgusi līgumus par grāmatu uzskaiti un literatūras pieejamības nodrošināšanu lietotājiem.

Likums ir pārkāpts, tviterī šovakar pauda KNAB konts, atbildot uz daudzajiem sociālo tīklu lietotāju ironijas pilnajiem tekstiem, vai tad tiešām valstī viss ir kārtībā, ja jāsoda kultūras sieva par grāmatu krājuma izvietošanu Lielvārdes kultūras nama telpās.

KNAB konstatējis, ka kultūras nama direktore nodevusi bezatlīdzības lietošanā kultūras nama telpas grāmatu krājuma "Trimdas literatūras "Grāmatu klēts"" izvietošanai, kā arī noslēgusi septiņus uzņēmuma līgumus par "Trimdas literatūras "Grāmatu klēts"" krājuma grāmatu uzskaiti, saglabāšanu, papildināšanu un literatūras pieejamības nodrošināšanu lietotājiem. Veicot minētās darbības, direktore nav ievērojusi "Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma" normas.Par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu neievērošanu direktorei piemērots 70 eiro sods, ko viņa jau ir samaksājusi.

"Vainīgo" sauc Maija Jaundzeme, viņa ir kultūras nama "Lielvārde" direktore. Krājums "Trimdas literatūras "Grāmatu klēts"" jau vairākus gadus izvietots kultūras namā. "Visu laiku bijusi tāda kā mutiska vienošanās par grāmatu izvietošanu, taču, lai tas notiktu oficiāli, tam bija nepieciešams domes lēmums, kas pieņemts tā arī netika," norādīja Jaudzeme, piebilstot, ka uz visiem papīriem bijis viņas paraksts, tāpēc arī viņai sods ir piemērots. KNAB sekretariāta vadītāja Māra Priedīte norādīja, ka sods tika piemērots pamatoti, jo pašvaldības īpašums ne tikai bija nodots bezatlīdzības lietošanā privātpersonas kolekcijas uzglabāšanai, bet šai privātpersonai vēl tika piemaksāts no pašvaldības finanšu līdzekļiem par tai piederošās privātās kolekcijas uzturēšanu.

Veselīga cinisma pārņemti sociālajos tīklos izpaužas iedzīvotāji:

Iestādes tvitera kontam trešdienas vakarā ir patiešām daudz darba - visiem laipni jāatgādina, ka sods ticis piemērots pamatoti. Iespējams, tas tā arī ir, taču laikā, kad pašā iestādē valda nepārredzams bardaks un intrigu mudžeklis, kā arī pamatīgs iedzīvotāju uzticības kritums, lepoties ar sodītu kultūras nama direktori šķiet, maigi sakot, neadekvāti.


Kasjauns.lv/LETA/Foto: lielvarde.lv