Rēzeknes novadā atklāj "točku", izņem gandrīz tonnu pašbrūvēta alkohola
Pavisam tika izņemti 885 litri pašizgatavota alkohola, kā arī iekārtas kandžas pagatavošanai.
112
2016. gada 4. oktobris, 12:08

Rēzeknes novadā atklāj "točku", izņem gandrīz tonnu pašbrūvēta alkohola

Jauns.lv

Vakar, 3.septembrī, Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki atklāja kārtējo nelikumīgā alkohola ražošanas vietu, izņēma 885 litrus pašizgatavota alkohola, kā arī iekārtas kandžas pagatavošanai.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, likumsargi ieguva operatīvo informāciju, ka Rēzeknes novada Rikavas pagastā kāds 1963.gadā dzimis vīrietis savā privātmājā, iespējams, veic nelikumīgas darbības akcīzes preču jomā.

Lai veiktu nepieciešamos pasākumus šīs informācijas pārbaudei, policijas darbinieki ieradās notikuma vietā. Pārbaudes gaitā likumsargi atklāja nelegālā alkohola ražotni. Pavisam tika izņemti 885 litri pašizgatavota alkohola, kā arī iekārtas kandžas pagatavošanai.

Minētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Sākts kriminālprocess. Policija turpina izmeklēšanu. Tiks veiktas ekspertīzes.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā - Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļa -, vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

LETA / Foto: Valsts policija