Sabiedrība
2012. gada 31. oktobris, 20:04

Cicerona balvu šogad saņems žurnāliste Ina Strazdiņa

Jauns.lv

Par Cicerona balvas laureātiem šogad izvēlēti žurnāliste Ina Strazdiņa, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) bijušais ilggadējais rektors Ivars Knēts un Ikšķiles novada mērs Indulis Trapiņš, pavēstīja projekta pārstāvis Miervaldis Mozers.

"Patlaban apbalvošanas žūrija ir pieņēmusi lēmumu par visiem balvas saņēmējiem, taču pārējie tiks paziņoti tuvākajā laikā," sacīja Mozers.

Viņš paskaidroja, ka Inai Strazdiņai balva tiks piešķirta par mērķtiecīgu ieguldījumu žurnālistikā. Savukārt pašvaldību sadaļā Indulis Trapiņš saņems balvu par sava novada attīstību galvenokārt sociālajā un izglītības jomā.

Ivars Knēts saņems nacionālā līmeņa balvu izglītības nozarē. "Balva Knētam piešķirta par būtisku ieguldījumu Latvijas augstākajā izglītībā un zinātnē," piebilda projekta pārstāvis.

Cicerona balvas pasniegšana notiks 27.novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Jau četrpadsmito gadu Cicerona balvu pasniedz Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas Universitāti un sabiedriskajām organizācijām dažādu jomu publiskās darbības praktiķiem.

Balvas kandidātus izvirza Zinātņu akadēmijas Senāts. Vērtējumā piedalās desmit žūrijas locekļi un iepriekšējo gadu balvu ieguvēji.

Pērn Cicerona balva tika piešķirta tiesnesim Egilam Levitam, mācītājam Jurim Rubenim, Latvijas Universitātes profesoram un politologam Tālavam Jundzim, mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem, Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem, kā arī bijušajam politiķim un augstākās Latvijas Augstākās padomes priekšsēdētājam Anatolijam Gorbunovam.

BNS