Kultūra
2013. gada 5. jūlijs, 12:24

LTV1 piedāvās "100.panta" speciālizlaidumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā

Jauns.lv

9.jūlijā, kad gaidāms Eiropas Savienības finanšu ministru izšķirošais lēmums par Latvijas uzņemšanu eirozonā, Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests sniegs iespēju vērot divas diskusijas par šo notikumu. Raidījuma "100.pants" speciālizlaidums LTV1 ēterā būs skatāms otrdien plkst.21.30.

Kā informēja LTV pašreklāmas redaktore Laura Brokāne, "100.panta" speciālizlaidumā žurnālists Jānis Geste Briselē apkopos aktualitātes par Latvijas uzņemšanu eirozonā, kā arī diskutēs ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), finanšu ministru Andri Vilku (V), Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un Latvijas pārstāvjiem Eiroparlamentā, skaidrojot šī lēmuma nozīmību.

Savukārt studijā Rīgā žurnālists Gundars Rēders šo notikumu apspriedīs ar ekonomistiem, uzņēmējiem un citiem sabiedrības pārstāvjiem. Viņi diskutēs par to, kā nodrošināt netraucētu eiro ieviešanu.

"LTV vadība uzskata, ka žurnālistiem ir jābūt valsts un tautas svarīgāko notikumu epicentrā, jo tikai tā var skatītājam maksimāli objektīvi un detalizēti atspoguļot notikumus," uzskata LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, uzsverot, ka Latvijas televīzija šai valstij svarīgajā brīdī saviem skatītājiem piedāvās visoperatīvāko informāciju un valsts vadošo amatpersonu viedokļus no Briseles.

"LTV Ziņu dienests "100.panta" speciālizlaidumā skaidros nozīmīgā soļa ietekmi un sniegs pēc iespējas daudzpusīgāku informāciju par to, kā eiro mainīs Latvijas iedzīvotāju ikdienu. Studijās Briselē un Rīgā žurnālisti izjautās viedokļu līderus un komentēs aktualitātes," norāda LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne.

LETA, Nozare.lv