Sabiedrība
2013. gada 12. novembris, 20:22

Sākas balsošana par gada Eiropas cilvēku Latvijā

Jauns.lv

No otrdienas sākas balsošana par gada Eiropas cilvēku Latvijā, pavēstīja "Eiropas Kustības Latvijā" pārstāve Zanda Dūdiņa.

Titulu ik gadu piešķir cilvēkam, kas ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā.

Šogad sabiedrības aptauja tiek realizēta sadarbībā ar Latvijas Banku, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Sabiedrisko mediju vienoto ziņu portālu.

Līdzšinējos gados par gada Eiropas cilvēkiem Latvijā kļuvuši: Vaira Vīķe Freiberga, Andris Piebalgs, Zbigņevs Stankevičs, Renārs Kaupers, Ina Strazdiņa, Aigars Apinis un citi.

Balsojums būs mēneša garumā – no 12. novembra līdz 10. decembrim, – interesentiem aizpildot elektroniskā balsojuma anketas Eiropas Kustības Latvijā mājas lapā.

Katru nedēļu apkopos balsojuma datus un paziņos līderus. 10.decembrī publiskos trīs lielāko sabiedrības atzinību ieguvušo titula pretendentu vārdus. Titula ieguvējs tiks paziņots noslēguma ceremonijā 17.decembrī.

Piedaloties balsojumā, ikviens tiek aicināts pieteikt kandidātus no dažādām darbības sfērām. Izvirzot pretendentus, vienlaikus nepieciešams sniegt arī motivāciju par kandidāta devumu iepriekšējā gada laikā. Šogad papildus tam iespējams arī paust savu attieksmi pret sabiedrībā notiekošo, minot trīs šā gada notikumus Latvijā, par ko lepoties pārējo Eiropas valstu vidū. Ar anketas palīdzību iespējams arī neklātienē uzdot jautājumu savam kandidātam. Iknedēļas balsojuma līderu atbildes uz interesantākajiem un savdabīgākajiem jautājumiem būs lasāmas "www.eiropaskustiba.lv" un "www.lsm.lv".

BNS