Daži fakti, kuri mainīs tavu attieksmi pret banāniem
Banāns ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem, kas palīdz novērst paģiras. Dari tā: sablendē banānu ar pienu un karoti medus, izdzer šo kokteili, un mokošās sajūtas pazudīs.
Esi vesels
2016. gada 19. janvāris, 21:07

Daži fakti, kuri mainīs tavu attieksmi pret banāniem

Jauns.lv

Pētījumos noskaidrots, ka daži banāni spēj apgādāt mūs ar tādu enerģijas daudzumu, ka spēka pietiktu 90 minūšu ilgam aktīvam treniņam vai fiziskam darbam. Taču banāni ir ne tikai enerģijas avots – to ēšana palīdz arī izvairīties no dažādām kaitēm.

Izlasiet, kādas labās īpašības banānu īpašības apkopojusi vietne theworldofhealing.com, un iekļaujiet banānus savā ikdienas ēdienkartē – ja vēl neesat to izdarījuši.

Banāni uzlabo garastāvokli

Pētījumā, kas veikts depresijas slimnieku vidū, secināts, ka lielākā daļa no depresīvajiem sajutās krietni cerīgāk, kad bija apēduši pa banānam. Šis auglis satur triptofanu, kas organismā pārvēršas par seratonīnu – laimes hormonu, kas uzlabo noskaņojumu, palīdz atslābināties un justies laimīgākiem.

Tāpat banāni var glābt, ja tevi moka premenstruālais sindroms un ar to saistītās garastāvokļa svārstības. Tie ir tik labi tāpēc, ka satur B vitamīnu, kurš nomierina nervu sistēmu.

Uzlabo asins sastāvu

Banāni satur daudz dzelzs, tāpēc var palielināt hemoglobīna līmeni asinīs

Samazina asinsspiedienu

Šajā unikālajā tropu auglī ir tik daudz kālija, ka tas var ietekmēt asinsspiedienu. Tā iedarbība ir zinātniski pierādīta, un ASV Pārtikas un zāļu pārvalde pat atļāvusi banānu pārdevējiem publicēt oficiālu paziņojumu, ka šis auglis var samazināt asinsspiedienu, kā arī insulta un infarkta risku.

Uzlabo smadzeņu darbību

Anglijā veiktā pētījumā apstiprināts, ka banāni palīdz tiem, kam jāapgūst jaunas zinības. 200 studentu eksperimentālā kārtā ēda banānus brokastīs, uzkoda tos arī pusdienās un vēl pamielojās ar šiem augļiem launagā. Pēc tam pētnieki secināja, ka tie, kuri ēduši banānus, uzrādīja eksāmenos labākas atzīmes un bija uzmanīgāki nekā viņu kursabiedri.

Palīdz pret gremošanas traucējumiem

Banānos ir daudz šķiedrvielu, tādējādi tie palīdz atjaunot normālu zarnu darbību un palīdz pret aizcietējumiem.

Novērš paģiru sindromu

Šī ir viena no efektīvākajām “ātrās palīdzības” metodēm, ja gadījies iedzert par daudz alkohola. Pagatavo kokteili, sablendējot banānu kopā ar pienu un karoti medus. Banāns nomierina kuņģi un kopā ar medu palīdzēs atjaunot cukura līmeni asinīs, savukārt piens atjaunos šķidruma līdzsvaru organismā pēc dehidratācijas, kas piedzīvota, pārmērīgi lietojot alkoholu.


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock

Tēmas