"Krastu mača" ievadā Latvijas vicečempioni VEF piekāpjas "Ghetto Games". FOTO
Rīgas svētku ietvaros "Krastu mačs"sākās ar Latvijas vicečempionu VEF un"Ghetto Games" spēkošanos. Uzvarēja amatieri.
Basketbols
2014. gada 16. augusts, 18:58

"Krastu mača" ievadā Latvijas vicečempioni VEF piekāpjas "Ghetto Games". FOTO

Jauns.lv

Aizsākot 24 stundu ilgo basketbola "Krastu maču" , kurā pie Latvijas Nacionālās operas Daugavas labais krasts spēkojas ar kreiso, Latvijas vicečempioni "VEF" sīvā cīņā piekāpās amatieriem no "Ghetto Games". Pirms mača Sandis Valters trīspunktu metienu konkursā pārspēja Kristapu Janičenoku.

Nepastāvīgie laika apstākļi Rīgas pilsētas svētkos nelutina, tāpēc ne pilnīgi viss, kas iecerēts, izdodas par visiem simts procentiem. Tā pie Latvijas Nacionālās operas notiekošais basketbolam veltītais pasākums "Krastu mačs" sākās ar slaveno Latvijas basketbolistu Sanda Valtera un Kristapa Janičenoka dueli - viņi mērojās spēkiem trīspunktu metienos. Valters bija labākais Rīgā valdošos mitros laika apstākļos, un, kas zīmīgi, šajās sacensībās viņš uzvarējis jau otro gadu pēc kārtas.

Lietus dēļ nenorisinājās iepriekš paredzētais "slam dunk" konkurss. Bet pēc tam jau varēja sākties "Krasta mačs, kas noslēgsies rīt pēcpusdienā ar politiķu spēli. Ievadmačā profesionālais klubs VEF, kas pārstāvēja "Labo krastu", sīvā cīņā nedaudz piekāpās amatieriem no "Ghetto Games". Bet tas jau tikai sākums.

24 stundu laikā 48 komandas sacentīsies par Daugavas spēcīgākā krasta titulu. Tiešraides un pieslēgumus no notikuma vietas nodrošinās Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

"Krastu mačs" šogad tiek rīkots jau piekto reizi - iepriekšējos četrus gadus labais un kreisais krasts uzvaras dalījuši uz pusēm.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders