foto: Zigismunds Zālmanis
RFS futbolisti pamatlaika izskaņā nodrošina uzvaru pār "Audu"
RFS
Futbols
2024. gada 1. maijs, 18:33

RFS futbolisti pamatlaika izskaņā nodrošina uzvaru pār "Audu"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pagājušās sezonas čempione RFS trešdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas desmitās kārtas mačā izrāva uzvaru tikai pamatlaika izskaņā.

RFS savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja "Audu".

"Auda" izvirzījās vadībā pēc spēlētām desmit minūtēm, kad pēc RFS aizsarga Žigas Lipuščeka neveiksmīga mēģinājuma pārtvert piespēli bumba nonāca pie Mateuša Klementes, kurš raidīja to laukuma saimnieku vārtos.

Savukārt jau desmit minūtes vēlāk RFS izlīdzināja rezultātu, brīvsitienu veiksmīgi izmantojot Petram Marešam.

Laukuma saimnieki izrāva uzvaru tikai 85.minūtē, no tuvas distances viesu vārtsargu pārspējot Adamam Marhijevam.

Pirmajā aplī ar 2:1 viesos pārāka bija RFS.

Trešdien vēl plkst.18.30 "Metta" uzņems savā laukumā "Valmieru".

Savukārt ceturtdien desmitās kārtas turpinājumā "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā tiksies ar "Liepāju" un "Riga" - ar "Grobiņas SC"/LFS, bet piektdien "Daugavpils" tiksies ar "Jelgavu".

Pirmo vietu ar 25 punktiem desmit spēlēs ieņem RFS, kurai ar 18 punktiem deviņās cīņās seko "Riga". 16 punkti ir "Valmierai", 15 punkti - "Daugavpilij" un 14 punkti desmit mačos - "Audai", bet 13 punktus deviņās spēlēs ir guvusi "Tukums 2000"/"Telms". Astoņi punkti ir "Grobiņas SC"/LFS un "Jelgavai", bet septiņi - "Mettai" un "Liepājai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.