Latvijas izlases hokejisti un treneri iejūtas īsto varoņu lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas hokeja valstsvienība apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.

gallery icon
Sporta zvaigznes
2024. gada 17. aprīlis, 15:55

FOTO: Latvijas hokejisti nonāk degošā angārā. Irbe pilnā ekipējumā, Dārziņam rokās dāma

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas vīriešu hokeja valstsvienība 16. aprīlī apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.

Ugunsdzēsēju ekipējumu piemērīja ne vien Latvijas hokeja izlases spēlētāji, bet arī valstsvienības treneru korpuss – Harijs Vītoliņš, Artūrs Irbe, Ville Peltonens, Petteri Nummelins, Lauris Dārziņš, Ēriks Visockis un Pēteris Groms.

Interesanti, ka daiļā dzimuma pārstāvēm vislielāko interesi raisīja iespēja aprunāties ar kādreizējo Latvijas valstsvienības uzbrucēju un tagadējo galvenā trenera palīgu Lauri Dārziņu.

Kā pēc saliedēšanās pasākuma atzina izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, šī bija lieliska iespēja mūsu hokejistiem ielūkoties, cik smags, atbildīgs un sarežģīts darbs ir VUGD glābējiem. Šādas iniciatīvas ne vien saliedē komandu, bet arī veicina ciešāku saikni starp sportistiem un citu profesiju speciālistiem.

Latvijas hokeja izlase pašlaik turpina gatavoties 2024. gada pasaules čempionāta, kas Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Mūsu izlase jau paguvusi aizvadīt četras pārbaudes spēles. Divreiz ar 3:2 pēcspēles metienos tika uzvarēta Austrija, bet pēc tam divreiz ar šādu pašu rezultātu tika zaudēts Somijai - pēcspēles metienos (pēc atspēlēta divu vārtu deficīta) un pamatlaikā (neizdevās noturēt divu vārtu pārsvaru).

Mūsu hokejistiem pirms meistarsacīkstēm paredzētas vēlas četras spēles. 26. un 27. aprīlī viesos tiks spēlēts ar Šveici, bet 3. un 4. maijā latvieši savā laukumā tiksies ar Norvēģiju. Visas Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles tiešraidē var vērot TV6 kanālā.