foto: Ieva Leiniša/LETA
"TTT Rīga" basketbolistes izcīna uzvaru arī pēdējā WBBL pamatturnīra spēlē
"TTT Rīga" spēlētāja Margo Klavo (nr.25, baltā tērpā).
Basketbols
2024. gada 13. marts, 21:32

"TTT Rīga" basketbolistes izcīna uzvaru arī pēdējā WBBL pamatturnīra spēlē

Jauns.lv / LETA

"TTT Rīga" pārspēj Klaipēdas "Neptūnas", un noslēdz "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) pamatturnīru bez zaudējumiem.

"TTT Rīga" viesos ar rezultātu 73:53 (18:15, 18:13, 20;12, 17:13) pārspēja Klaipēdas "Neptūnas", kas būs "Liepāja"/LSSS pretinieces izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Viešņām ar 19 punktiem izcēlās piecus tālmetienus realizējusī Ieva Pulvere, 14 punkti bija Gabijai Meškonītei, bet pa 11 punktiem guva Margo Klavo, Kira Lamberte un Evelīna Otto. Klavo un Otto bija arī sešas un deviņas atlēkušās bumbas, bet Lamberte pievienoja arī sešas rezultatīvas piespēles. 

Mājiniecēm deviņus punktus guva Saule Mikeļonīte, bet Rūtai Stiprajai bija pieci gūti punkti.

"TTT Rīga" ar 22 uzvarām 22 spēlēs bija pirmā pamatturnīrā un jau nodrošinājusi vietu finālčetrinieka turnīrā, kamēr "Neptūnas" ar bilanci 18-4 ierindojās otrajā pozīcijā

Savukārt RSU izbraukumā ar rezultātu 50:80 (3:20, 28:21, 9:26, 10:13) atzina Viļņas "Kibirkštis" pārākumu.

RSU vienībai 13 punktus guva Paula Cirša un desmit pievienoja Luīze Šepte. Viļņas komandā rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Sintija Aukštikalnīte.

RSU uzvarēja desmit no 22 spēlēm un bija astotā, bet "Kibirkštis" ar 15 panākumiem ieņēma ceturto pozīciju.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.