foto: Alex Nicodim/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Laksai un Gulbei mainīgas sekmes Eirolīgas ceturdaļfināla mačos
Kitija Laksa šoreiz laukumā pavadīja vien nedaudz vairāk par četrām minūtēm.
Basketbols
2024. gada 22. februāris, 00:25

Laksai un Gulbei mainīgas sekmes Eirolīgas ceturdaļfināla mačos

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolistes Kitija Laksa un Aleksa Gulbe trešdien guva attiecīgi divus un deviņus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs, viņu pārstāvētajām vienībām startējot ar dažādām sekmēm.

Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" savā laukumā ar rezultātu 98:91 (30:24, 23:20, 24:20, 21:27) pārspēja Spānijas vienību Salamankas "Avenida".

Laksa, laukumā pavadot četras minūtes un trīs sekundes, realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+3) un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Uzvarētājām ar 27 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kaila Makbraida, 22 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles bija Ivonnai Andersonai, bet 21+9+5 šajās ailēs sakrāja Nafīsa Koljēra. Savainojuma dēļ "Fenerbahce" komandai nevar palīdzēt Emma Mēsemana.

Pretiniecēm 22 un 21 punkts bija Aleksisai Prinsai un Anderai Vilaro.

Savukārt Gulbes pārstāvētā Saragoasas "Casademont" viesos ar rezultātu 62:79 (22:26, 20:25, 12:15, 8:13) atzina "Mersin" komandas pārākumu.

Gulbe spēlēja 22 minūtes un divas sekundes, grozā raidīja abus divus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un divus no trīs soda metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, tika pie otra sliktākā +/- rādītāja komandā (-15) un desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Viešņām Leonija Fībiha guva 11 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet uzvarētājām ar 26 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās bijusī "TTT Rīga" spēlētāja Marina Meibrija.

Sērijas turpināsies 28.februārī, un, ja nepieciešams, noslēgsies 6.martā. Šo pāru uzvarētājām cīnīsies pusfinālā, bet pārējos ceturtdaļfināla pārus veido Skio "Famila" - Prāgas ZVVZ USK un DVTK - Vilnēvas d'Askas ESB.

Eirolīgā pamatturnīrā startēja 16 komandas, kuras ir sadalītas A un B grupās pa astoņām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.