Citi sporta veidi
2024. gada 21. janvāris, 21:01

Viens skrējējs miris, vēl viens komā, kopumā 842 ievainoti Honkongas maratonā

Jauns.lv

Ikgadējā “Standard Chartered Hong Kong Marathon” dalībniekam, kādam 30 gadus vecam vīrietim pēc skrējiena kļuvis slikti. Metro stacijā pakritušo vīrieti nogādāja slimnīcā, taču viņa dzīvību neizdevās glābt. Par spīti traģēdijai, sacensību organizētāji uzskata maratonu par izdevušos.

Vēl kāds skrējiena dalībnieks ir kritiskā stāvoklī slimnīcā — viņš zaudēja samaņu Viktorijas parkā netālu no finiša līnijas, un viņam uz brīdi apstājās sirds. Pašlaik par viņa dzīvību cīnās ārsti, Honkongas maratona galvenais ārsts Liņs Czjaņcuņs pastāstīja “Cable News”.

Šis nav vienīgais nāves gadījums Honkongas maratonā. Pirmais nāves gadījums fiksēts 2006. gadā, kopš tā laika pasākumā nodrošina pirmās medicīniskās palīdzības pakalpojumus. Savukārt 2015. gadā ar sirdslēkmi nomira 24 gadus vecs vīrietis.

Vietējie mediji vēsta, ka kopumā uz slimnīcu nācās doties 39 skrējējiem, no kuriem viens vīrietis ir kritiskā stāvoklī, četri vīrieši un viena sieviete — smagā stāvoklī, bet astoņu vīriešu un septiņu sieviešu stāvoklis ir stabils. Vēl 11 vīriešus un piecas sievietes palaida uz mājām pēc palīdzības sniegšanas, bet par viena dalībnieka stāvokli nav ziņu. Kopumā dažādus savainojumus guvuši 842 cilvēki.

Par spīti tam, pasākuma organizētāji uzskata, ka maratons ir izdevies, dalībnieku skaits — 74 tūkstoši — sasniedzis līmeni, kāds bija pirms Covid-19 pandēmijas, turklāt uzlabojušies dalībnieku rezultāti. Šogad distanci trijās stundās (vīriešiem) vai trīsarpus stundās (sievietēm) noskrēja 446 dalībnieki jeb divreiz vairāk nekā pērn, katrs saņemot 10 000 Honkongas dolāru (1174,70 eiro) balvu.

“Standard Chartered Hong Kong Marathon” maratons notiek kopš 1997. gada. Tā dalībnieki var noskriet 42 kilometru pilnu maratonu, pusmaratonu vai 10 kilometru distanci. Šogad par uzvarētāju kļuva kenijietis Andersons Serojs, distanci paveicot 2 stundās 12 minūtēs un 50 sekundēs. Sieviešu konkurencē uzvarēja etiopiete Medina Armino ar 2 stundām, 28 minūtēm un 47 sekundēm.