foto: Getty Images via AFP
Kemperam pirmā "sausā" spēle šosezon; "Oilers" 11. panākums pēc kārtas
Dārsijs Kempers ir arī Stenlija kausa ieguvējs 2022. gadā.
Hokejs
2024. gada 17. janvāris, 10:12

Kemperam pirmā "sausā" spēle šosezon; "Oilers" 11. panākums pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Ar savu pirmo "sauso" spēli šajā sezonā otrdien atzīmējās vārtsargs Dārsijs Kempers, palīdzot Vašingtonas "Capitals" vienībai Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveikt Anaheimas "Ducks" komandu.

Kempers tika galā ar 24 pretinieku metieniem, 31.r eizi NHL karjerā paliekot nepārspēts.

Uzvarētāju rindās pirmos vārtus sezonā guva Ītans Bērs, bet vēl reizi precīzs mājinieku rindās bija Toms Vilsons.

Citā mačā pie 11. uzvaras pēc kārtas tika Edmontonas "Oilers", kas savā slaukumā ar 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs" vienību.

Toronto komandas labā jau pirmajā minūtē vārtus guva Ostons Metjūzs, bet otrā perioda vidū viņš asistēja Morganam Railijam, palīdzot panākt 2:0. Turpinājumā vārtus guva vien mājinieki, precīziem esot Leonam Draizaitlam, Derekam Raienam, Raienam Maklaudam un Evanam Bušāram.

Vēl vienā otrdienas mačā Čikāgas "Blackhawks" savās mājās ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 2:1) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Sanhosē "Sharks" vienību.

Pamatlaikā mājinieku rindās precīzi meta Kouls Gutmans, bet "Sharks" sastāvā ar gūtiem vārtiem izcēlās Raiens Kārpenters. Papildlaikā vārti gūti netika bet deviņu metienu sērijā pārāki ar 2:1 bija "Blackhawks", uzvaras vārtus gūstot Borisam Kačukam.

Mājinieku vārtsargs Petrs Mrāzeks mača gaitā atvairīja 37 no 38 metieniem, bet uzvarētāju noskaidrošanas sērijā tika galā ar astoņiem no deviņiem izgājieniem. Pretējos vārtos Makenzijs Blekvuds atvairīja 24 no 25 metieniem un septiņus no deviņiem "bullīšiem".

Pie panākuma sava laukumā otrdien tika arī Vinipegas "Jets", kas ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pārspēja Ņujorkas "Islanders" un atguva līgas līderu godu.

"Jets" rindās pa vārtiem guva Geibriels Vilardi, Nīls Pjonks, Meisons Apltons un Kails Konors, kurš laukumā atgriezās pēc 16 maču izlkaišanas ceļgala traumas dēļ.

"Islanders" rindās abus vārtus guva Anders Lī.