foto: LETA
Elīna Ieva Vītola izcīna 7. vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā; Botam/Plūmem 5. vieta
Elīna Ieva Vītola.
Citi sporta veidi
2024. gada 6. janvāris, 15:35

Elīna Ieva Vītola izcīna 7. vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā; Botam/Plūmem 5. vieta

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola sestdien Vācijā Pasaules kausa posma kamaniņu sportā trešajā posmā ieņēma septīto vietu, Kendija Aparjode ierindojās desmitajā, Sigita Bērziņa - 17. vietā, bet Frančeska Bona otrajā braucienā nefinišēja.

Vītola pirmajā braucienā sasniedza sesto labāko laiku, otrajā bija devītā un summā ierindojās septītajā vietā, uzvarētājai austrietei Madeleinei Eglei zaudējot 0,656 sekundes.

Egle sasniedza labāko laiku pirmajā braucienā un finišēja otrā otrajā braucienā, trasē pavadot minūti un 51,392 sekundes.

Otro vietu ieņēma vāciete Jūlija Taubica, kura pēc otra labākā rezultāta pirmajā braucienā otrajā sasniedza ātrāko laiku, no Egles summā atpaliekot 0,029 sekundes.

Trešā gan pirmajā braucienā, gan abu braucienu summā bija austriete Hanna Proka, kura otrajā braucienā ieņēma ceturto vietu, bet summā tautietei zaudēja 0,305 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma vāciete Anna Berreitere, piekto - austriete Liza Šulte un sesto - amerikāniete Ešlija Fārkersone.

Aparjode pirmajā braucienā bija astotā, otrajā - 11., divu braucienu summā ieņemot 10.vietu un uzvarētājai zaudējot 0,798 sekundes.

Bērziņa bez rupjām kļūdām abos braucienos sasniedza 18. ātrāko laiku, abu braucienu summā pakāpjoties vietu augstāk un Eglei zaudējot 1,657 sekundes.

Bona pirmajā braucienā kļūdījās trases lejasdaļā, ieņemot 19. vietu, bet otrajā trases vidusdaļā krita nefinišējot.

Kopvērtējumā ar 370 punktiem vadībā ir vāciete Jūlija Taubica, 315 punkti ir austrietei Madeleinei Eglei un 241 punkts - amerikānietei Ešlijai Fārkersonei.

Vītola ar 164 punktiem ir devītā, Aparjode 157 punktiem ir 12., vietu zemāk, Bērziņa ar 118 punktiem ir 13., bet Bona ar 47 punktiem - 22.vietā.

Bona Nāciju kausā piektdien izcīnīja septīto vietu, kvalificējoties Pasaules kausa mačiem, bet Zane Kaluma, kura treniņā bija zaudējusi Bonai un nepretendēja uz iekļūšanu Pasaules kausa sacensībās, izcīnīja 12. vietu.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā notika divi Pasaules kausa posmi. Pirmajā no tiem februāra vidū Aparjode izcīnīja astoto vietu, Vītola - 13. vietu, Bērziņa - 16. vietu un Bona - 20. vietu. Otrajā posmā, februāra beigās noslēdzot Pasaules kausa sezonu, Aparjode ieņēma 10. vietu, Bērziņa ierindojās 11. vietā, bet Vītola noslēdza sacensības 13. vietā.

Tikmēr Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme seņēma piekto vietu divnieku sacensībās, kamēr 15. vietu ieņēma Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā nefinišēja.

Bots/Plūme pirmajā braucienā sasniedza sesto, bet otrajā braucienā - piekto vietu, piekto vietu ieņemot arī divu braucienu summā. Viņi uzvarētājiem zaudēja 0,338 sekundes.

Par uzvarētājiem kļuva austrieši Jurijs Tomass Gats un Rikardo Martins Šepfs, kuri bija otrie abos braucienos, bet summā finišu sasniedza visātrāk, trasē pavadot minūti un 26,145 sekundes.

Otrie bija braucienos attiecīgi septīto un pirmo vietu sasniegušie vācieši Tobiass Vendls un Tomass Arlts, austriešiem zaudējot 0,066 sekundes, bet trešie - vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Konstantins Gubics, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,091 sekundi.

Ceturto vietu ieņēma Itālijas duets Ivans Nāglers/Fabians Malleiers, latviešus apsteidzot par deviņām sekundes simtdaļām, bet cita Itālijas ekipāža Emanuels Rīders/Simons Kaincvaldners Botam ar Plūmi zaudēja 0,059 sekundes.

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar braucienos izcīnītu 13. un 21.vietu divu braucienu summā ierindojās 15.vietā, uzvarētājiem zaudējot 1,924 sekundes.

Junioru divnieks Baltgalvis/Jegorovs, kuri dienu iepriekš Nāciju kausa sacensībās izcīnīja sesto vietu, nesasniedza finišu pirmajā braucienā.

Par Pasaules kausa kopvērtējuma līderiem ar 310 punktiem ir kļuvuši vācieši Tobiass Vendls un Tomass Arlts, bet otrie ar 301 punktu ir austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, kuri pēc labākā rezultāta pirmajā braucienā sasniegšanas Vinterbergā otrajā kļūdījās startā, braucienā sasniedzot vien 12. labāko laiku un posmā ieņemot septīto vietu.

Trešie ar 265 punktiem ir Bots ar Plūmi, kuri gan uz goda pjedestāla kāpuši vien sprinta sacensībās, uzvarot Leikplesidā. Ar 84 punktiem 15.vietu ieņem Ševics-Mikeļševics/Krasts, bet Baltgalvis/Jegorovs ar 16 punktiem ierindojas 27.vietā.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā pirmajā no posmiem Bots/Plūme ieņēma trešo vietu, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts ierindojās desmitajā vietā. Sezonas noslēdzošajā posmā dueti ieņēma attiecīgi septīto un desmito vietu.

Savukārt Latvijas divnieks Anda Upīte/Zane Kaluma ieņēma septīto vietu, Marta Robežniece un Kitija Bogdanova ierindojās astotajā, bet Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna - 11. vietā.

Uzvaru izcīnīja Vācijas duets Jesika Dēgenharta/Šaijena Rozentāla, kas bija pirmās pirmajā braucienā, otrajā sasniedza ceturto ātrāko laiku un divu braucienu summā trasē pavadīja minūti un 27,131 sekundi.

Itālietes Andrea Fetere un Mariona Oberhofere ar attiecīgi otro un trešo ātrāko laiku braucienos izcīnīja otro vietu, vācietēm zaudējot 0,024 sekundes, bet trešās bija austrietes Selina Egle un Lara Mihaela Kipa, kuras pēc ceturtās vietas pirmajā braucienā sasniedza labāko laiku otrajā, Dēgenhartai un Rozentālai zaudējot 0,044 sekundes.

Labākais no trim Latvijas divniekiem bija Upīte/Kaluma, kas pirmajā braucienā ieņēma astoto vietu, bet otrajā finišēja ar septīto labāko laiku, finišējot septītajā vietā arī divu braucienu summā un uzvarētājām zaudējot 0,820 sekundes.

Robežniece un Bogdanova pirmajā braucienā ierindojās septītajā vietā, otrajā sasniedza 11. ātrāko laiku, divu braucienu summā ieņemot astoto vietu un vācietēm zaudējot 1,208 sekundes.

Ziediņa un Zvilna pirmajā braucienā ieņēma 13.vietu, bet otrajā - 10.vietu, divu braucienu summā 15 divnieku konkurencē ieņemot 11.vietu, Dēgenhartai un Rozentālai zaudējot 1,940 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā, ieskaitot sprinta sacensības, vadībā ar 325 punktiem ir austrietes Selina Egle un Lara Mihaela Kipa, par 15 punktiem apsteidzot Vācijas divnieku Džesika Dēgenharta/Šaijena Rozentāla un par 25 punktiem - vācietes Dajanu Eitbergeri un Saskiju Širmeri.

Ziediņa/Zvilna ar 164 punktiem ir septītajā vietā, Upīte un Sanija Ozoliņa ar pirmajā posmā nopelnītajiem 88 punktiem ir 12. vietā, bet Upīte kopā ar Kalumu ar 46 punktiem dala 14. vietu, Robežniecei ar Bogdanovu ar 42 punktiem ieņemot 16. vietu.

Nāciju kausā Pasaules kausa sacensībām kvalificējās Upīte un Kaluma, kuras uzvarēja, kā arī otro vietu ieņēmušās Marta Robežniece un Kitija Bogdanova.

Jaunizveidotais divnieks Upīte/Kaluma decembra beigās kļuva par Latvijas kausa ieguvējām, bet Pasaules kausā kopā startēs pirmoreiz. Arī Robežniece un Bogdanova šogad divos pirmajos Pasaules kausa posmos nav startējušas.

Ziediņa/Zvilna pirmajos šīs sezonas posmos Leikplesidā un Vistlerā izcīnīja astoto vietu.

Iepriekšējā sezonā divos Vinterbergas posmos Ziediņa/Zvilna finišēja attiecīgi astotajā un septītajā vietā, bet Anda Upīte duetā ar Saniju Ozoliņu divreiz bija ceturtā.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Vinterbergā startē 19 Latvijas kamaniņu braucēji.

Sacensībām ir pieteikušies 167 sportisti no 22 valstīm - 40 sievietes, 43 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 25 vīriešu ekipāžas.

Nākamais Pasaules kausa posms, kas būs arī Eiropas čempionāts, no 12. līdz 14. janvārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28. janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.