foto: ddp/CTK / Vida Press
Harijs Vītoliņš par spēli un čempionātu: "Parādījām to, ka mums ir raksturs"
Harijs Vītoliņš čempionātu vērtē kopumā labi.
Hokejs
2024. gada 22. maijs, 00:48

Harijs Vītoliņš par spēli un čempionātu: "Parādījām to, ka mums ir raksturs"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas izlase šajā pasaules čempionātā parādīja, ka tā nepadodas un ir ar raksturu, pēc zaudējuma ASV komandai, kas liedza latviešiem iekļūt ceturtdaļfinālā, sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokeja fani doma laukumā vēro sāpīgo zaudējumu pret ASV. 21.05.2024.

Doma laukumā sapulcējušies Latvijas izlases hokeja fani atbalstīt komandu.

gallery icon
74

"Sākumā bijām mazliet pasīvi. Varbūt bija nedaudz par lielu respekts pret amerikāņu zvaigznēm, bet pēc tam paši sev teicām, ka drīkstam viņiem zaudēt tikai algās, ne attieksmē, cīņassparā un agresijā," maču pret ASV izlasi raksturoja Latvijas valstsvienības galvenais treneris."Bija momenti, kad amerikāņi tika izstumti no mūsu vārtu priekšas, baidījās iesaistīties divcīņās. Parādījām to, ka mums ir raksturs. Bez tā četras uzvaras nebūtu izcīnījuši."

Kā atzina treneris, viņu priecējusi šīs dienas spēlē ceturtā maiņa, kura ieviesusi valstsvienības spēlē dinamiku. "Viņi spēlēja tiešām labi, turklāt guva arī vārtus," teica Vītoliņš, atzīmējot, ka turnīrā kopumā debitanti nospēlējuši atzīstami. "Septiņi debitanti, no kuriem pieci koledžu spēlētāji. Domāju, ka puiši ļoti centās un raksturs komandai bija."

Kā vienu no sliktajām turnīra iezīmēm Vītoliņš atzīmēja spēli skaitliskajā vairākumā. "Momenti jau bija, bet tas pēdējais metiens kaut kur neprecīzs vai vārtsargs noķēra," skaidroja Latvijas izlases galvenais treneris. "Tās izspēles jau bija, pie tā strādāsim un, viennozīmīgi, vairākumā ir jāiemet. Treneri [Ville Peltonens un Lauris Dārziņš] vairākuma brigādēm katru dienu rādīja video, kur labs moments, kur slikts moments. Varbūt tas bija par daudz."

Kā norādīja Vītoliņš, līdzīgi kā pagājušajā gadā apakšgrupas pēdējā spēle bija noteicošā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, vien šoreiz pretinieks esot bijis spēcīgāks. To, kādēļ šoreiz neizdevās sasniegt izslēgšanas mačus, varēs izanalizēt drusku vēlāk. "Galvenais ir tas, ka komanda turnīrā parādīja - tai ir raksturs," sacīja Vītoliņš.

Tāpat izlases galvenais treneris izteica lielu pateicību līdzjutējiem, kas kuplā skaitā bija ieradušies Ostravā un atbalstīja komandu visās septiņās spēlēs. "Tāds atbalsts sen nebija pieredzēts. Arī spēlēs, kad mums nekas nesanāca," slavināja līdzjutējus Vītoliņš. "Tas arī spēlētājiem dod atbildības sajūtu un liek spēlēt labāk."

Treneris pastāstīja, ka izlases nākamie plāni ir savākties jūlija sākumā un uzsākt gatavošanos olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas augustā norisināsies Rīgā.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā pirms mača ar amerikāņiem Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums, bet pēc tam ar 2:7 zaudēts Zviedrijai un ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēta Slovākija.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.