foto: dpa picture alliance / Alamy/ Vida Press
Šūmahera brālis: "Man ļoti pietrūkst tā Mihaēla"
Ralfs un Mihaēls Šūmaheri 2003. gadā.
Sporta zvaigznes
2023. gada 28. decembris, 05:05

Šūmahera brālis: "Man ļoti pietrūkst tā Mihaēla"

Jauns.lv

Kādreizējais Pirmās formulas (F-1) braucējs Ralfs Šūmahers pastāstīja par sava brāļa, septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera stāvokli. Intervijā "Bild" Ralfs konstatējis, ka F-1 leģenda nespēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi kā līdz šim.

"Šis negadījums man ir kļuvis par ļoti sāpīgu un smagu pieredzi. Bet ne tikai man, bet arī Mihaēla bērniem: viņa dēls Miks tolaik bija pavisam jauns. Diemžēl dzīve ne vienmēr ir taisnīga, un šajā situācijā viņam lielā mērā nav paveicies. Mihaēlam bieži smaidīja veiksme, bet tad notika šī traģēdija. Paldies Dievam, ka modernās medicīnas tehnoloģijas mums ir ļāvušas daudz ko panākt, bet tik un tā nekas nebūs kā līdz šim. Man ļoti pietrūkst tā Mihaēla," paziņoja Ralfs.

Viņš arī dalījās atmiņās, kā viņi auga kopā: "Mums ir septiņu gadu starpība, bet viņš vienmēr ir bijis man blakus. Kopā piedalījāmies sacīkstēs, atstrādājām apdzīšanas manevrus un visu, kam ir nozīme autosportā. Viņš man deva savas zināšanas. Man bija tas gods mācīties no labākā."

2013. gada 29. decembrī, nodarbojoties ar kalnu slēpošanu Meribelas kūrortā Francijā guva galvas smadzeņu traumu. Ārsti Šūmaheram konstatēja vairākus abu smadzeņu pusložu bojājumus un asinsizplūdumu. 2014. gada vasarā viņš tika izvests no iepriekš mākslīgi ierosinātās komas, bet no septembra uzsāka rehabilitācijas kursu savā villā Šveicē, Ženēvas ezera krastā. Kopš tā laika oficiāla informācija par leģendārā sportista veselības stāvokli ir ļoti skopa.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon