foto: EPA/Scanpix
Švjonteka otro gadu pēc kārtas tiek atzīta par gada labāko tenisisti pasaulē
epa10961487 Iga Natalia Swiatek of Poland celebrates with the trophy after winning her match against Jessica Pegula of the US during the final of the WTA Finals Cancun women's tennis tournament at the Paradisius hotel in Cancun, Mexico, 06 November 2023. Swiatek needed just one hour to beat Pegula 6-1, 6-0 and return to number one in the world. EPA/Alonso Cupul
Citi sporta veidi
2023. gada 11. decembris, 23:13

Švjonteka otro gadu pēc kārtas tiek atzīta par gada labāko tenisisti pasaulē

Jauns.lv/LETA

Polijas tenisiste Iga Švjonteka otro reizi pēc kārtas sezonu noslēdza pasaules ranga pirmajā vietā un otro gadu pēc kārtas tika izvēlēta par Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) gada labāko spēlētāju pasaulē.

Pēdējā divus gadus pēc kārtas šo balvu dabūja karjeru beigusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura bija WTA gada spēlētāja no 2012. līdz 2015.gadam, amerikānietei balvu karjeras laikā iegūstot septiņas reizes.

Švjonteka 2023.gadu beidza ar bilanci 68-11 un sešiem uzvarētiem turnīriem, tostarp Francijas atklātajā čempionātā, kas Švjontekai bija trešā uzvara "Roland Garros" un ceturtā - "Grand Slam" turnīros.

Par gada visprogresējušāko spēlētāju tika atzīta ķīniete Džena Cjiņveņa, gada debitantes balvu saņēma neitrālā sportiste Mirra Andrejeva, ukrainiete Eļina Svitoļina nopelnīja gada atgriešanās balvu, bet Švjontekas treneris Tomašs Viktorovskis kļuva par gada labāko treneri.

Storma Hantere no Austrālijas un Elise Mertensa no Beļģijas kļuva par gada labāko dubultspēļu pāri, Onsa Žabēra no Tunisijas saņēma gan Kerenas Krenckes vārdā nosaukto balvu "Paraugs sportā" un Pīčijas Kelmejeres vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu tenisā, bet Džesika Pegula no ASV saņēma Džerija Daimonda vārdā nosaukto balvu par viņas ārpussacensību tenisa veicināšanas un labdarības aktivitātēm.