foto: dpa/picture-alliance
Biatloniste Buliņa Pasaules kausā iedzīšanā sasniedz karjeras rekordu
Finišā Buliņa uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 58,4 sekundes, bet trasē viņai bija 24. ātrākais solis. Ilustratīvs foto
Citi sporta veidi
2023. gada 3. decembris, 16:09

Biatloniste Buliņa Pasaules kausā iedzīšanā sasniedz karjeras rekordu

Jauns.lv/LETA

Latvijas biatloniste Sanita Buliņa svētdien Estešundā Pasaules kausa biatlonā pirmā posma desmit kilometru iedzīšanā izcīnīja 30.vietu, kas viņai ir karjerā augstākā pozīcija šajā līmenī, kamēr uzvaru svinēja francūziete Lu Žanmono.

Buliņa startēja ar 33.numuru, sacensības uzsākot minūti un 44 sekundes pēc piektdien sprintā uzvarējušās Žanmono. Dažādu iemeslu dēļ nestartēja 11 no 60 sportistēm, tajā skaitā Baiba Bendika, kura Pasaules kausa pirmajā posmā piedalījās treniņu nolūkā.

Pirmo šaušanu guļus Buliņa sasniedza 28.pozīcijā, bet pēc viena soda apļa viņa bija 36.vietā. Šādā pašā pozīcijā alūksniete sasniedza otro šaušanu guļus, kurā aizvēra visus piecus mērķus un trasē atgriezās 30.vietā. Līdz pirmajai šaušanai stāvus viņa pacēlās uz 27.vietu un pieļāva vienu kļūdu, atkāpjoties uz 29.pozīciju, bet pirms pēdējās šaušanas Buliņa bija trīsdesmitā.

Vēl viens soda aplis neliedza latvietei saglabāt 30.pozīciju, pirmajā trīsdesmitniekā Buliņai šķērsojot arī finiša līniju.

Finišā Buliņa uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 58,4 sekundes, bet trasē viņai bija 24. ātrākais solis.

Līderu grupā Žanmono pirmajā šaušanā bija precīza un trasē atgriezās ar dažu sekunžu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām, taču līdz nākamajai ugunslīnijai sāncenses viņu panāca. Pēc otrās šaušanas izveidojās piecu sportistu liela grupa ar līdz tam nekļūdīgi šāvušajām sportistēm - Žanmono, vācietēm Francisku Proisu un Vanesu Foigtu, kā arī norvēģietēm Jūni Arnekleivu un Ingrīdu Lanmarku Tandrevollu.

Pēc pirmās šaušanas stāvus vadošā grupa saruka līdz trīs sportistēm - Arnekleivu, Žanmono un Foigtu -, pārējiem pieļaujot savas pirmās kļūdas. No šīs trijotnes pēdējā šaušanā tikai Žanmono šāva nekļūdīgi un trasē atgriezās kā pirmā nepilnas septiņas sekundes priekšā Proisai, kura ceturtajā ugunslīnijā bija precīza.

Finiša taisni abas sasniedza līdzās, bet noslēguma spurtā nepārspēta bija Žanmono, finišējot 31 minūtē un 41,3 sekundēs un par trīs sekundes desmitdaļām pārspējot Proisu. Trešā ar 18,5 sekunžu deficītu finišēja Foigta, kura par nepilnām septiņām sekundēm apsteidza Arnekleivu, piektā bija Tandrevolla, bet pirmo sešinieku noslēdza zviedriete Hanna Ēberja.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 200 punktiem ir Proisa, kura par trīs punktiem apsteidz Žanmono un par 35 - Foigtu. Buliņai 19 punkti dod 40.vietu, bet Bendika ar pieciem punktiem ir 51.pozīcijā.

Buliņai šīs Pasaules kausā bija trešās iedzīšanas sacensības. 2020./2021.gada sezonā Estešundā viņa ar pieciem soda apļiem finišēja 46.vietā, bet aizvadītajā sezonā Kontiolahti ar septiņiem soda apļiem bija 57.

Šosezon Pasaules kausa seriālā būs deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.