foto: AP/Scanpix
Uldriķis Nīderandē gūst vārtus trešo spēli pēc kārtas; Krollis atkal dodas laukumā
Roberts Uldriķis aizvada rezultatīvu posmu Nīderlandes otrā spēcīgākajā futbola čempionātā.
Futbols
2023. gada 13. novembris, 11:28

Uldriķis Nīderandē gūst vārtus trešo spēli pēc kārtas; Krollis atkal dodas laukumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis svētdien guva vārtus Nīderlandes otrās divīzijas mačā, izceļoties trešajā spēlē pēc kārtas.

Uldriķa pārstāvētā Leuvardenas "Cambuur" viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Den Haag" vienību.

Mēneša sākumā Uldriķis guva vārtus Nīderlandes kausa mačā, bet tagad izcēlies divās "Eerste Divisie" spēlēs pēc kārtas. Pirms tam viņš divos otrās divīzijas mačos atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm.

Spēles 37. minūtē 1:0 "Cambuur" labā panāca Fede de Jongs, bet uzreiz pēc pārtraukuma, 46. minūtē, pēc Seku Sillas individuāli meistarīgām darbībām un piespēles Uldriķis izpildīja sitienu no tuvas distances, dubultodams pārsvaru. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Henks Fērmans realizēja 11 metru soda sitienu un vienus vārtus atguva.

Uldriķis laukumā bija visas 90 minūtes.

"Cambuur" ar 23 punktiem 14 spēlēs ieņem sesto vietu 20 komandu konkurencē. Divās labākās komandas sezonas beigās nodrošinās vietu augstākajā līgā, bet nākamās sešas vienības cīnīsies pārspēlēs.

Leuvardenas vienība aizvadītajā sezonā zaudēja vietu Nīderlandes augstākajā līgā.

Krollis beidzot laukumā

Tikmēr Latvijas futbola izlases uzbrucējs Raimonds Krollis pēc divu mēnešu pauzes piedalījās Itālijas B sērijas mačā, nākot uz maiņu "Spezia" komandas neizšķirtā.

Spēcijas futbolisti 13. kārtas spēlē mājās cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar "Ternana", kas ir viena no tiešajām konkurentēm turnīra tabulas lejasgalā.

Pirmajā puslaikā uz viesu futbolista Tjago Kasasolas vārtiem atbildēja Nikolo Bertola, bet 68.minūtē "Ternana" komandai vadību atjaunoja Salims Diakite.

Krollis laukumā devās 73. minūtē un tieši viņam kompensācijas laika otrajā minūtē tika adresēta piespēles, pēc kuras no vārtu priekšas bumbu savā "cietoksnī" ieraidīja Marko Kapuano.

Krollis B sērijā nebija spēlējis astoņos mačos pēc kārtas jeb gandrīz divus mēnešus.

Latvieša pārstāvētā komanda ar desmit punktiem 13 mačos turnīra tabulā ieņem 18.vietu 20 komandu konkurencē. Trīs pēdējās vienības nākamajā sezonā spēlēs līgu zemāk.

"Spezia" komanda aizvadītajā sezonā cīņā par palikšanu A sērijā zaudēja "Verona" klubam un šosezon spēlē B sērijā.

Krollis Spēcijas kluba rindas papildināja janvārī un jau pirmajā mačā bija spēles pieteikumā, taču savu debiju, kļūstot par pirmo Latvijas futbolistu, kurš devies laukumā Itālijas A sērijā, piedzīvoja 5. februārī, kad mačā pret "Napoli" 76. minūtē devās uz maiņu.

Jaunzems nāk laukumā uz maiņu

Savukārt  Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" svētdien svinēja uzvaru savā laukumā Polijas ekstraklases mačā.

"Stal" 15. kārtas cīņā mājās ar 2:1 (1:1) pieveica Zabžes "Gornik".

Aizsargs Jaunzems laukumā devās 59. minūtē, nomainot uzbrucēju Kžištofu Volkoviču, jo 55. minūtē noraidījumu izpelnījās labās malas aizsargs Berts Esselinks.

Viesi devītajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Šimona Čiza precīza sitiena, bet Melecas klubs atspēlējās un izvirzījās vadībā ar diviem gūtiem vārtiem pēc Kristiana Getingera piespēlēm. 15. minūtē Mateušs Matrass panāca 1:1, bet 52. minūtē Iļja Škurins iesita otros vārtus.

"Stal" ar 18 punktiem 15 cīņās ieņem desmito vietu, bet Andreja Cigaņika pārstāvētā Lodzas "Widzew" ar 16 punktiem 14 mačos atrodas 14. vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Čenstohovas "Rakow".

Kosovai iedragā Izraēlas izredzes

Kosovas vīriešu futbola izlase svētdien pārceltajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Izraēlu.

Pēc "Hamas" iebrukuma Izraēlā tika atceltas futbola izlases oktobrī paredzētās spēles un tās tiks aizvadītas pēdējā logā novembrī. No 12. līdz 21. novembrim izraēliešiem būs jāaizvada četras spēles.

Svētdienas mačā vienīgie vārti tika gūti 41. minūtē, kad pēc Vedata Muriči piespēles Milotam Rašikam izdevās atbrīvoties no diviem pretinieku aizsargiem un raidīt bumbu mērķī.

Izraēlas izlases mājas spēles 15. novembrī ar Šveici un 18. novembrī ar Rumāniju tiks aizvadītas Ferenca Puškāša akadēmijas kluba stadionā "Pancho Arena" Felčūtā.

Kvalifikācijas I apakšgrupā pirmo vietu ar 16 punktiem astoņās spēlēs ieņem Rumānija, 15 punkti septiņās cīņās ir Šveicei, 11 punktus septiņos dueļos guvusi Izraēla, bet desmit punkti astoņos mačos ir Kosovai. Baltkrievija un Andora astoņās spēlēs guvušas attiecīgi sešus un divus punktus.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

"Chelsea" un "City" kopā gūst astoņus vārtus

Koulam Palmeram otrā puslaika kompensācijas laikā realizējot 11 metru soda sitienu, Londonas "Chelsea" komanda svētdien Anglijas premjerlīgas mačā viesos izrāva neizšķirtu 4:4 (2:2) pret čempioni Mančestras "City".

Neizšķirts ļāva Mančestras komandai saglabāt pirmo vietu tabulā, taču pirmā piecinieka vienības šobrīd šķir nieka trīs punkti.

Pirmie no astoņiem vārtiem tika gūti 25. minūtē, kad Ērlings Holanns viesiem realizēja paša nopelnīto 11 metru soda sitienu. Četras minūtes vēlāk pēc stūra sitiena Tjagu Silva ar galvu raidīja bumbu tīklā, bet 37. minūtē pēc Rīsa Džeimsa piespēles precīzi no vārtu priekšas sita Rahīms Stērlings - 2:1 "Chelsea" labā. Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti, kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles ar galvu nekļūdīgi sitot Manuelam Akandži.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām divām minūtēm Holanns no vārtu priekšas izcēlās otro reizi mačā un guva savus 13.vārtus sezonā, bet 67. minūtē Nikolass Džeksons bija pirmais pie Edersona atsistās bumbas un panāca 3:3. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Rodri sitiena bumba no Silvas nonāca "Chelsea" vārtos un Mančestras komanda vēlreiz ieguva vadību.

Tiesa, arī šoreiz neizdevās to nosargāt, jo kompensācijas laikā Rubens Diašs soda laukumā ieslīdēja kājās tikko kā uz maiņu nākušajam Armandam Brojam un uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeles" izpildīšana tika uzticēta Palmeram, kurš kompensācijas laika piektajā minūtē bija aukstasinīgs, raidot bumbu vārtos - 4:4.

Mančestras kluba audzēknis Palmers "Chelsea" komanda pievienojās septembrī, londoniešiem par 21 gadu veco futbolistu samaksājot apmēram 52 miljonus britu mārciņu.

Vēl no augšgala komandām "Liverpool" svētdien savā laukumā uzvarēja "Brentford" futbolistus ar rezultātu 3:0 (1:0). Divus vārtus guva Mohameds Salāhs, kurš šosezon izcēlies desmit reizes, bet vienu bumbu vārtos ieraidīja Djogu Žota.

Savukārt Birmingemas "Aston Villa" mājās ar rezultātu 3:1 (2:0) uzveica Londonas "Fulham". "Aston Villa" komandai vārtus guva Džons Makgins un Olijs Votkinss, kā arī ar sitienu savos vārtos palīdzēja pretinieku spēlētājs Entonī Robinsons, bet viesiem atzīmējās Rauls Himeness.

Pēc 12 kārtām Mančestras "City" ir 28 punkti, "Liverpool" un Londonas "Arsenal" guvušas pa 27, Totenhemas "Hotspur" iekrājusi 26, bet "Aston Villa" - 25.