foto: dpa picture alliance / Alamy/ Vida Press
“Mums tas ir jāpieņem!” Mihaēla Šūmahera brālis Ralfs nāk klajā ar sirdi plosošu vēstījumu; drīzumā mēs uzzināsim vēl daudz jauna
Ralfs Šūmahers (pa kreisi) atklājis, ka pēdējos gados viņš nav bijis iekļauts Mihaēla Šūmahera ģimenes tuvāko cilvēku lokā.
Sporta zvaigznes
2023. gada 10. novembris, 17:38

“Mums tas ir jāpieņem!” Mihaēla Šūmahera brālis Ralfs nāk klajā ar sirdi plosošu vēstījumu; drīzumā mēs uzzināsim vēl daudz jauna

Jauns.lv

Nākammēnes apritēs 10 gadi kopš no sabiedrības acīm pazudis viens no visu laiku izcilākajiem autobraucējiem, septiņkārtējais pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers.

2013. gada 29. decembrī Francijas kūrortā Maribelā Mihaēls Šūmahers cieta slēpošanas negadījumā, kurā guva smagu galvas traumu un 250 dienas atradās mākslīgi ierosinātā komā. Par F-1 leģendas pašreizējo veselības stāvokli zināms ļoti maz. Sabiedrībai ticis paziņots viena tas, ka viņam veiktas divas asins recekļu izņemšanas operācijas.

Jau 2019. gadā Mihaēla sieva Korīna atklāja, ka leģendārais autobraucējs nevēlas, lai par viņa veselības stāvokli zinātu sabiedrība. Pēc Korīnas vārdiem, viņa vien izpilda vīra gribu, saudzējot no preses un ziņkārīgiem līdzjutējiem.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon

"Šobrīd viņš ir vislabākajā aprūpē un mēs darām visu iespējamo, lai palīdzētu. Centieties saprast, ka to mēs darām pēc Mihaēla gribas, kurš vēlas, lai informācija par viņa veselības stāvokli paliek noslēpumā," liekot noprast, ka par leģendārā F-1 pilota pašreizējo veselības stāvokli lietas kursā varētu būt tikai paši tuvākie. Tagad izrādījies, ka viņu vidū nav Mihaēla brālis Ralfs, kurš arī ir bijušais F-1 pilots.

Intervijā vācu žurnālam “Bunte” Ralfs atklāja, ka viņam nav ticis ļauts daudz kontaktēties ar brāļa ģimeni, piebilstot, la viņus ļoti mīl un katrā brīdī ir gatavs viņiem palīdzēt. “Kad es ieraugu viņa bērnus Džīnu-Mariju un Miku, mana sirds smaida. Ja kādam ģimenē vajag manu padomu, esmu šeit, bet viņi iet savu ceļu.”

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

gallery icon

Atbildot uz jautājumu par Mihaēlu, Ralfs saka: “Diemžēl reizēm dzīve ir negodīga. Mums tas ir jāpieņem.”

Uzzināt daudz ko jaunu par Šūmaheru varēja 2021. gada rudenī, kad “Netflix” nāca klajā ar dokumentālo filmu par autosporta leģendu, un tieši dienu pirms traģiskā notikuma desmitās gadadienas (28. decembrī) Vācijas telekanāls ARD ieplānojis laist klajā savu dokumentālo filmu piecās sērijās, kurās varētu uzzināt daudz ko jaunu par izcilo autobraucēju – gan viņa karjeras gaitu, gan pēdējos gados notikušo.

Ziņas par gaidāmo dokumentālo filmu parādījās tikai dažas dienas pēc tam, kad Šūmaheru ģimenes advokāts Fēlikss Damms paskaidroja, kāpēc "galīgais paziņojums" par sacīkšu leģendas veselības stāvokli pēc negadījuma tā arī nav ticis publiskots.

Runājot ar Vācijas juridisko mediju LTO, viņš atklāja sekojošo: "Protams, mēs daudz diskutējām par šādu iespējamo rīcību. Mēs apspriedām, vai galīgais ziņojums par Mihaēla veselību varētu būt pareizais solis. Ar to tomēr nekas nebeigtos, un būtu pastāvīgi nepieciešami jauni paziņojumi par notiekošo. Jo cietušajiem nav spēkos apturēt mediju interesi par notiekošo. Viņi varētu atkal un atkal jautāt: "Un kā tas izskatās tagad?" Vienu, divus, trīs mēnešus vai gadus pēc ziņojuma.

Viņš sacīja, ka saprot līdzjutēju interesi par Šūmahera veselību, taču uzskata, ka viņiem būtu jāciena viņa ģimenes privātums.