foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bertānam deviņi punkti NBA pārbaudes spēlē
Dāvis Bertāns, metot tālmetienu.
Basketbols
2023. gada 16. oktobris, 09:44

Bertānam deviņi punkti NBA pārbaudes spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes mačā, viņa pārstāvētajai Oklahomasitijas "Thunder" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Thunder" viesos ar rezultātu 115:117 (27:29, 34:38, 26:31, 28:19) zaudēja Šarlotas "Hornets" basketbolistiem.

Bertāns laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 57 sekundēs realizēja divus no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Viņa kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas piezīmes. "Thunder" ar Bertānu laukumā guva par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Maču aizvadot bez komandas vadošajiem basketbolistiem, "Thunder" rindās rezultatīvākie ar 18 punktiem bija Džeilins Viljamss un Tre Manns, bet 16 punktus pievienoja Ārons Viginss. Tikmēr 2021./2022. gada ULEB Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Vasilje Micičs izcēlās ar sešiem punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

"Hornets" komandā 31 punktu guva Pols Džemeins Vašingtons, kurš no spēles realizēja 13 no 18 metienu, bet pa 16 punktiem guva Terijs Rozjērs un Lamelo Bols.

"Thunder" aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles, mājās tiekoties ar Milvoki "Bucks" un Detroitas "Pistons". NBA regulārais čempionāts sāksies 24. oktobrī.

Citā mačā savu debiju Milvoki "Bucks" rindās piedzīvoja Damians Lilards, ar 14 gūtiem punktiem palīdzot savai jaunajai komandai pieveikt Losandželosas "Lakers" vienību.

"Bucks" viesos bija pārāki ar 108:97 (28:29, 28:24, 30:26, 22:18), tiekot pie otrās uzvaras trīs pirmssezonas pārbaudes spēlēs.

Ilggadējais Portlendas "Trail Blazers" līderis Lilards, kurš maiņas darījumā "Bucks" pievienojās septembra izskaņā, laukumā devas pamatsastāvā, nospēlēja 22 minūtes, realizēja divus no septiņiem tālmetieniem, vienu no trim divpunktu metieniem un visus sešus soda metienus. Viņa kontā arī četras pārtvertas bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divas izcīnītas bumbas zem groziem.

"Jutos lieliski. Mača sākumā biju nedaudz ierūsējis, bet kopumā spēle bija viegla," pēc debijas "Bucks" rindās sacīja Lilards. "Vajag ieiet ritmā."

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā bija Jannis Adetokunbo, kurš aizvadīja savu pirmo pārbaudes maču un nospēlētās 15 minūtēs izcēlās ar 16 gūtiem punktiem, astoņām izcīnītām bumbām zem groziem un diviem bloķētiem metieniem, bet pa 12 punktiem guva Kamerons Peins un Pets Konautons.

"Lakers" rindās, kas spēlēja bez Lebrona Džeimsa, rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Entonijs Deiviss, 11 punktus guva Deandželo Rasels, bet pa 10 - Kems Redišs un Makss Kristijs.

"Lakers" šis bija trešais zaudējums piecās pārbaudes spēlēs.