Izcilais "Chelsea" un "Arsenal" vārtsargs atvaira 62 metienus — šoreiz hokeja vārtos!
Petrs Čehs 2019. gadā uzsāka hokeja vārtsarga kajeru (ekrānuzņēmums no "X")
Hokejs
2023. gada 10. oktobris, 13:29

Izcilais "Chelsea" un "Arsenal" vārtsargs atvaira 62 metienus — šoreiz hokeja vārtos!

Jauns.lv

Bijušais Čehijas izlases, kā arī Anglijas premjerlīgas gigantu "Chelsea" un "Arsenal" vārtsargs Petrs Čehs savu meistarību nav zaudējis ne gadiem ejot, ne pārejot uz citu sporta veidu.

Petrs Čehs, kuru līdztekus Mančestras "United" balstam, dānim Peteram Šmeihelam, daudzi uzskata par premjerlīgas visu laiku izcilāko vārtsargu, pēc profesionālā futbolista karjeras noslēgšanas 2019. gadā savas prasmes ar uzviju apliecina arī hokejā, spēlējot Anglijas Nacionālajā ledus hokeja līgā (NIHL). Pavisam nesen 1. divīzijas kluba "Oxford City Stars" vārtos 41 gadu vecais veterāns atvairīja 62 no 64 metieniem, palīdzot savai komandai pieveikt "Streatham" ar 3:2 un kļūstot par spēles vērtīgāko spēlētāju.

Jāpiebilst, ka nosargāt savus vārtus drošībā Čeham ir ierasta lieta. Viņam joprojām pieder premjerlīgas "sauso" spēļu rekords (202), kā arī "sauso" spēļu skaita rekords vienā sezonā (24 spēles "Chelsea" 2005. gada čempionu titula izcīnīšanas sezonā). Viņš četras reizes ieguvis premjerlīgas Zelta cimdu balvu kā labākais vārtsargs un ir vienīgais, kam tas izdevies divos klubos.

Šogad viņu iekļāva premjerlīgas Slavas zālē.

Savulaik itāļu leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons Čehu nodēvēja par sava laikmeta vislabāko vārtsargu: "Vislabākais vārtsargs ar kājām? Pepe Reina. Spēlējot gaisā, es teiktu, [Manuels] Noiers. Ar rokām: [Ikers] Kasiljass. Vislabākais kopumā, manuprāt, ir Čehs."