foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Karjeru beidz visu laiku titulētākā Vācijas sportiste ziemas olimpiskajās spēlēs
Seškārtējā olimpiskā čempione kamaniņu sportā vāciete Natālija Geizenbergere.
Citi sporta veidi
2023. gada 25. septembris, 15:38

Karjeru beidz visu laiku titulētākā Vācijas sportiste ziemas olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv/LETA

Seškārtējā olimpiskā čempione kamaniņu sportā vāciete Natālija Geizenbergere 35 gadu vecumā beidz sportistes karjeru, Geizenbergere svētdien paziņoja Vācijas raidorganizācijai "Bayerischer Rundfunk" (BR).

Geizenbergere bez sešām olimpiskajām zelta medaļām ir izcīnījusi arī vienu bronzas medaļu, 2022. gadā Pekinā uzvarot vieniniekos un komandu sacensībās, kas viņai ļāva kļūt par visu laiku titulētāko Vācijas sportisti ziemas olimpiskajās spēlēs. Viņā Pekinā apsteidza līdz tam piecas zelta medaļas (arī divas sudraba un divas bronzas) izcīnījušo ātrslidotāju Klaudiju Pehšteinu.

"Esmu nolēmusi beigt sportistes karjeru un ar sagaidu ziemu kā pasīva kamaniņu sporta entuziaste," viņa sacīja BR svētdienas vakara raidījumā.

"Tas bija lielisks laiks. Man bija iespēja, tik ļoti izbaudīt katru sekundi un svinēt panākumus. Ja kāds man to būtu teicis iepriekš, es būtu teikusi: "Nekad!"," sacīja Geizenbergere.

Viņa 16 gadus ilgajā kamaniņu braucējas karjerā ir izcīnījusi 37 pasaules un Eiropas čempionātu medaļas, deviņas reizes kļūstot par pasaules čempioni, astoņas reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā un izcīnījusi 74 panākumus Pasaules kausa izcīņas posmos.