foto: LETA
Latvijas tenisisti Deivisa kausa duelī uzvar Honkongu
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Roberts Štrombahs.
Citi sporta veidi
2023. gada 17. septembris, 13:31

Latvijas tenisisti Deivisa kausa duelī uzvar Honkongu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu tenisa izlase svētdien Deivisa kausa Pasaules otrās grupas duelī ar mājinieci Honkongu nodrošināja uzvaru un nākamgad spēlēs pirmās grupas "play-off" kārtā.

Ceturtajā mačā Roberts Štrombahs panāca 3-1 Latvijas labā un nodrošināja uzvaru, bet pēdējā vienspēlē pārāki bija pretinieki. 

Sestdien vienspēlēs abas izlases apmainījās uzvarām, bet svētdien dubultspēlē Miķelis Lībietis un Roberts Štrombahs ar 6-3, 2-6, 7-5 pārspēja Vonu Honu Kitu un Vonu Kolmenu. Vēlāk vienspēlē tikās abu valstu pirmās raketes, Štrombaham (ATP 385.) ar 6-4, 7-6 (8:6) uzvarot Vonu Kolmenu (ATP 534.).

Otrajā setā pretinieks pamanījās atspēlēt trīs mačbumbas. 

Kad dueļa iznākums jau bija izšķirts, kortā devās Daniels Tens un Ki Luns Ngs, latvietim zaudējot ar rezultātu 5-7, 2-6.

Sestdien Štrombahs ar 6-3, 4-6, 6-3 pieveica pretinieku otro numuru Vonu Honu Kitu (ATP 1478.), bet rangā neesošais Mārtiņš Rocēns ar 4-6, 2-6 zaudēja Vonam Kolmenam.

Latvijas izlases kapteinis ir Deniss Pavlovs.

Februāra sākumā Ernesta Gulbja atvadu mačā Latvijas izlasē Latvija ar 2-3 piekāpās Izraēlai.

Dueļa uzvarētāji cīnīsies Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā, bet zaudētāji spēkosies par vietas saglabāšanu otrajā grupā ar kādu no uzvarējušajām komandām trešajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko kopš 1900.gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās bija sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.