foto: Jason Whitman/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Mesi paliek bez vārtu guvuma, bet palīdz "Inter" iekļūt ASV kausa finālā
Lionels Mesi cenšas apspēlēt Lamāru Hantu.
Futbols
2023. gada 24. augusts, 16:21

Mesi paliek bez vārtu guvuma, bet palīdz "Inter" iekļūt ASV kausa finālā

Jauns.lv/LETA

Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi savā astotajā mačā Maiami "Inter" rindās atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un palīdzēja savai komandai sasniegt ASV Atklātā kausa izcīņas finālu, viņa pārstāvētai vienībai 11 metru sitienu sērijā pusfinālā pieveicot "Cincinnati" klubu.

Visās iepriekšējās septiņās spēlēs Mesi bija guvis vārtus, ar desmit precīziem sitieniem palīdzot "Inter" triumfēt MLS Līgas kausā.

Trešdienas spēlē ASV augstākās futbola līgas (MLS) līdere "Cincinnati" līdz otrā puslaika sākumam panāca 2:0 savā labā, pateicoties Lusiano Akostas 18. minūtē un Brendona Vaskesa 53. minūtē gūtajiem vārtiem.

"Inter", pateicoties Leonardo Kampanas precīzajiem sitieniem 68. minūte un kompensācijas laikā, panāca izlīdzinājumu 2:2. Abos vārtos Kampanam asistēja Mesi.

Papildlaika trešajā minute Hosefs Martiness vadībā jau izvirzīja "Inter", taču mājinieki Jujas Kubo precīzā sitiena 114. minūtē panāca 3:3.

Uzvarētāju noskaidrošanas sitienu sēriju ar precīzu raidījumu uzsāka Mesi, pēc kā arī pārējie Maiami futbolisti bija nekļūdīgi, kamēr "Cincinnati" rindās piektajā sērijā kļūdījās Niks Haglunds, ļaujot "Inter" iekļūt ASV atklātā kausa finālā.

"Inter" pretinieki cīņā par trofeju 27. septembrī būs Hjūstonas "Dinamo", kas trešdien pusfinālā papildlaikā ar 3:1 pārspēja Soltleiksitijas "Real Salt Lake".

ASV Atklātais kauss ir senākais futbola turnīrs valstī. Tas norisinās no 1914. gada.

Kopš Mesi ierašanās "Inter" nav zaudējusi nevienā spēlē un turpinājumā cerēs sasniegt MLS čempionāta izslēgšanas mačus, lai gan šobrīd līgā ieņem pēdējo vietu.

"Inter" ar 18 punktiem 22 mačos ieņem pēdējo vietu gan Austrumu konferencē, gan visā līgā, bet trešdien pieveiktā "Cincinnati" ar 51 punktu 24 spēlēs ir pārliecinoša līdere gan Austrumu konferencē, gan visā līgā. No izslēgšanas spēļu zonas Maiami komandu šķir 14 punkti.

Regulārajā čempionātā vienības aizvada pa 34 mačiem.