foto: ZUMAPRESS.com
Bufonam pietiek. Vēlas pārtraukt līgumu un likt punktu karjerai
Viens no visu laiku izcilākajiem tāliešu futbola vārtsargiem Džanluidži Bufons.
Futbols
2023. gada 2. augusts, 11:51

Bufonam pietiek. Vēlas pārtraukt līgumu un likt punktu karjerai

Jauns.lv/LETA

Izcilais itāliešu futbola vārtsargs Džanluidži Bufons noslēdzis savu karjeru, trešdien oficiāli paziņoja futbolists.

Itālijas mediji jau iepriekš ziņo, ka Bufons tuvākajās dienās paziņos par karjeras beigām.

45 gadus vecajam Bufonam līgums ar B sērijas komandu "Parma", kuru pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Dario Šits, bija līdz nākamās sezonas beigām.

Pēc mediju ziņām, Bufonam varētu tikt piedāvās nacionālās izlases direktora amats. Iepriekš šo amatu ieņēma bijušais Itālijas izlases uzbrucējs Džanluka Vialli, kurš pēc cīņas ar vēzi mira šī gada janvārī.

Bufons tiek uzskatīts par vienu no vēsturē labākajiem futbola vārtsargiem.

Profesionālā spēlētāja gaitas Bufons uzsāka tieši "Parma" vienībā, no kuras 2001.gadā pavadīja Turīnas "Juventus" un nospēlēja tajā teju 20 gadus (ar vienas sezonas pārtraukumu franču grandā Parīzes "Saint-Germain"), izcīnot desmit A sērijas čempiontitulus un 13 reizes tiekot atzīts par A sērijas labāko vārtsargu. Vēl divus A sērijas titulus viņš zaudēja, kad Turīnas komandai par dalību spēļu rezultātu ietekmēšanā tika atņemtas divas čempionu trofejas.

Bufons vairākkārt atzīts par labāko vārtu vīru Eiropā, bet 2017. gadā tika pie FIFA pasaules labākā vārtsarga goda.

Itālijas izlasi Bufons pārstāvēja no 1997. līdz 2018. gadam, kopumā valstsvienības rindās aizvadot 176 spēles, kas joprojām ir nepārspēts rekords.

2006. gadā Bufons ar Itālijas izlasi triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet 2012. gadā sasniedza Eiropas čempionāta finālu.