foto: Joly Victor/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Semeņistaja pēc uzvaras turnīrā Čehijā sasniedz jaunu karjeras rekordvietu
Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja.
Citi sporta veidi
2023. gada 24. jūlijs, 10:30

Semeņistaja pēc uzvaras turnīrā Čehijā sasniedz jaunu karjeras rekordvietu

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien atjaunotajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā nav mainījusi pozīciju un atrodas 20. vietā, kamēr Darja Semeņistaja sasniegusi karjeras rekordvietu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semiņistaja rangā pakāpusies par 22 vietām un ieņem 150. pozīciju, sasniedzot personīgo rekordu.

Semeņistaja svētdien Čehijas pilsētā Olomoucā uzvarēja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra, izcīnot ceturto ITF titulu sezonā. Semeņistaja, kura turnīrā izsēta ar trešo numuru, finālspēlē ar rezultātu 6-7 (6:8), 6-3, 6-1 uzvarēja ar astoto numuru izlikto Horvātijas tenisisti Leu Boškoviču (WTA 277.).

Semeņistaja karjeras laikā izcīnījusi 14 ITF titulus, šosezon uzvarot arī W-60 sacensībās Prāgā un Liepājā, kā arī W-40 turnīrā Mehiko.

Dubultspēļu sacensībās Semeņistaja pārī ar Kazahstānas tenisisti Žibeku Kulambajevu sestdien piedzīvoja zaudējumu finālā.

Turnīrs Olomoucā norisinājās uz māla seguma.

Vēl Daniela Vismane zaudējusi septiņas pozīcijas (380.), Diāna Marcinkēviča savu vietu rangā nav mainījusi (398.), Anna Ozerova noslīdējusi par astoņām vietām (949.), bet Margarita Ignatjeva zaudējusi desmit vietas (1238.).

WTA ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Arina Sabaļenka un Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina. Ceturto vietu joprojām ieņem amerikāniete Džesika Pegula, piektā ir francūziete Karolīne Garsija. Tunisiete Onsa Žabēra ieņem sesto vietu, aiz viņas atrodas Koko Gofa no ASV, bet astotā ir čehiete Petra Kvitova, kurai seko grieķiete Marija Sakari un Vimbldonas čempionāta uzvarētāja čehiete Marketa Vondroušova.

Dubultspēlēs Ostapenko saglabājusi 19. vietu, kamēr Semeņistaja pakāpusies par astoņām vietām un sasniegusi personīgo rekordu arī šajā kategorijā, ieņemot 213. vietu.

Marcinkēviča veikusi kāpumu par 37 vietām (237.) un par vienu pozīciju apsteidz Vismani, kura zaudējusi desmit vietas (237.). Ignatjeva atkāpusies par piecām pozīcijām (871.), 14 vietas zaudējusi Denīza Marcinkēviča (1071.), Ozerova noslīdējusi par piecām pozīcijām (1121.), Kamilla Bartone ir par astoņām vietām zemāk nekā pirms nedēļas (1298.), kamēr Līgai Dekmeijerei padevies divu vietu kāpums (1556.). 

Savukārt Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Roberts Štrombahs jaunajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis trīs vietas un ierindojas 393. pozīcijā.

Tikmēr jūnijā pirmās raketes godu zaudējušais Ernests Gulbis atkāpies vēl par 16 pozīcijām un jaunajā rangā atrodas 426. vietā, bet Kārlis Ozoliņš atguvis piecas vietas un ieņem dalītu 1243. pozīciju.

Līderpozīcijā ir Vimbldonā triumfējušais spānis Karloss Alkarass, otrais ir serbs Novāks Džokovičs, tālāk seko Daniils Medvedevs, norvēģis Kaspers Rūds, grieķis Stefans Cicips, dānis Holgers Rūne, Andrejs Rubļovs, itālis Janiks Siners, bet desmitnieku noslēdz divi amerikāņi Teilors Frics un Frensiss Tiafo.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis atguvis vēl 24 vietas un šonedēļ ieņem 159. pozīciju, bet Štrombahs pakāpies par 34 vietām un ieņem 824. pozīciju. Tikmēr četru vietu kritumu piedzīvojis Mārtiņš Rocēns (1616.), Ozoliņš ir par divām vietām augstāk nekā pirms nedēļas (dalīta 1713.), bet par sešām pozīcijām zemāk ir Roberts Jaričevskis (dalīta 2249.).