Hokejs
2023. gada 7. jūlijs, 22:16

Teodora Bļugera vārds iegravēts uz Stenlija kausa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejista Teodora Bļugera vārds iegravēts uz Stenlija kausa, liecina Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vegasas "Golden Knights" publicētā fotogrāfija. "Golden Knights" finālsērijā ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", izcīnot Stenlija kausu pirmo reizi kluba vēsturē.

Pirmo reizi Latvijā publiskai apskatei izvietots Stenlija kauss

Trešdien, 15. martā, Rīgā pirmo reizi Latvijā tika izstādīta Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu Stenlija kausa trofeja. Trofeja tika izstādīta ...

gallery icon

Līdz šim vienīgais latvietis kurš virs galvas bija cēlis prestižāko hokeja trofeju bija aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš Stenlija kausā triumfēja 1996.gadā kopā ar Kolorādo "Avalanche", finālsērijā pieveicot tieši "Panthers".

Latvijas uzbrucējs Stenlija kausa izcīņas finālsērijā nepiedalījās, bet kopumā izslēgšanas spēlēs laukumā devās sešos mačos, kuros tika pie diviem (1+1) punktiem un pozitīva lietderības koeficienta +1. 

Lai Bļugera vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa, viņam "Golden Knights" rindās bija jāaizvada vismaz puse spēļu pamatturnīrā vai finālsērijā laukumā jādodas vismaz vienā spēlē, taču iegravēšanu varēja izdarīt arī pēc komandas pieprasījuma.

Pusmēnesi pēc Stenlija kausa izcīnīšanas Bļugers, kuram pēc sezonas bija neierobežoti brīvā aģenta statuss, nonāca Vankūveras "Canucks" paspārnē.

"Golden Knights" vietnē minēts, ka pirmo reizi vārdu iegravēšana kausā ir pabeigta pirms uzsākta komandas tradicionālā tūre ar Stenlija kausu. Kausa ceļojums sāksies sestdien, 8. jūlijā Kanādas Kvebekas provinces Amosas pilsētiņā par godu tajā dzimušajam kluba uzbrucējam Nikolā Ruā.

Saskaņā ar tradīciju ikviens uzvarējušās komandas loceklis uz vienu dienu iegūst kausu savā rīcībā, tiesa, vienmēr ir klāt vismaz viens Hokeja Slavas zāles pārstāvis — šādu tradīciju 1995. gadā ieviesa Ņūdžersijas "Devils" pēc uzvaras pār Sanda Ozoliņa Anaheimas "Mighty Ducks".