foto: ZUMAPRESS.com
"Al-Ittihad" turpina bruņoties un piesaista portugāļu spīdekli Žotu
Žota sevi līdz šim visspilgtāk pierādījis Glāzgovas "Cetlic" rindās.
Futbols
2023. gada 4. jūlijs, 11:08

"Al-Ittihad" turpina bruņoties un piesaista portugāļu spīdekli Žotu

Jauns.lv/LETA

Saūda Arābijas čempionvienība futbolā Džidas "Al-Ittihad" pirmdien paziņoja par trīs gadu līguma noslēgšanu ar portugāļu uzbrūkošo pussargu Žotu.

Žota (īstajā vārdā - Žuau Pedru Neviss Felipe) kļuvis jau par trešo pazīstamo Eiropas futbolistu, kas starpsezonā pievienojies "Al-Ittihad". Kā zināms, pirms viņa vienību papildināja Francijas izlases uzbrucējs Karims Benzemā un pussargs Ngolo Kantē.

24 gadus vecais Žota karjeru uzsāka Lisabonas "Benfica" rindās, sezonu īrē pavadīja spāņu Valjadolidas "Real", bet 2021.gadā pārcēlās uz skotu vienību Glāzgovas "Celtic", ar kuru kļuva par divkārtējo Skotijas čempionu, Skotijas kausa un Līgas kausa ieguvēju.

Iepriekšējā sezonā Žota visos turnīros kopumā 43 mačos "Celtic" kreklā guva 15 vārtus, palīdzot vienībai izcīnīt visas trīs pašmāju trofejas.

Uz Saūda Arābiju pārcēlies arī treneris Stīvens Džerards, kurš turpmāk būs Dammamas "Al-Ettifaq" vienības galvenais treneris.

Bijušais "Liverpool" pussargs bez darba bija kopš pagājušā gada oktobra, kad viņu no amata atbrīvoja premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa". Iepriekš 43 gadus vecais Džerards par galveno treneri strādāja arī skotu vienībā Glāzgovas "Rangers" un "LIverpool" akadēmijas jauniešu komandās.

Tikmēr citu Saūda Arābijas klubuRijādas  "Al-Nassr", kuru pārstāv portugāļu leģenda Krištianu Ronaldu,  papildinājis horvātu pussargs Marcelo Brozovičs.

30 gadus vecais Brozovičs pēdējās astoņas sezonas pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas "Inter", ar kuru kļuva par Itālijas čempionu, izcīnīja divus Itālijas kausus un pagājušajā sezonās sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu.