foto: ZUMAPRESS.com
27 gados karjeru pēkšņi noslēdz Igaunijas labākā tenisiste
Anete Kontaveita spiesta beigt karjeru muguras problēmu dēļ.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. jūnijs, 12:38

27 gados karjeru pēkšņi noslēdz Igaunijas labākā tenisiste

Jauns.lv/LETA

Par profesionālās tenisistes karjeras beigām otrdien paziņoja Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita.

"Paziņoju, ka noslēdzu savu profesionālās sportistes karjeru," otrdien sacīja 27 gadus vecā Kontaveita, kura šobrīd WTA rangā ieņem 79. vietu. "Šis man bijis ļoti emocionāls lēmums, jo ļoti mīlu tenisu. Karts profesionāls sportists zina, cik grūti ir pieņemt šādu lēmumu."

Tenisiste, kura vēl pagājušā gada jūnijā bija planētas otrā rakete, norāda, ka lēmums pieņems pasliktinoties veselībai. Viņai problēmas sagādājot mugurkaula diska nolietojums (deģenerācija) jostasvietā, kas liedz trenēties un sacensties ar pilnu spēku. "Līdz ar to nevaru turpināt spēlēt visaugstākajā līmenī un būt konkurētspējīga," sacīja sportiste.

"Sāku nodarboties ar tenisu pirms 22 gadiem, piedalos sacensībās no septiņu gadu vecuma, starptautiskās - no 2007. gada," par savu karjeru pastāstīja Kontaveita. "Visus šos gadus esmu cītīgi strādājusi, lai kļūtu par labāko. Teniss man ir devis ļoti daudz un esmu tam pateicīga."

Kontaveita atklāja, ka pašlaik dara "visu iespējamo, lai gūtu baudu no tenisa" un vēl aizvadīs Vimbldonas tenisa turnīru, kur mēģinās nospēlēt "savu spēku robežās."

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies no 3. līdz 16. jūlijam.

"Esmu pārliecināta, ka dzīve man varēs ko piedāvāt," piebilda igauniete. "Esmu gatava jauniem izaicinājumiem."

Kontaveita karjeras laikā vienspēlēs uzvarējusi sešos WTA līmeņa turnīros, bet finālu sasniegusi vēl desmit sacensībās. Karjeras laikā igauniete naudas balvās nopelnījusi nedaudz virs astoņiem miljoniem ASV dolāru (7,32 miljoni eiro).