Sporta zvaigznes
2023. gada 20. aprīlis, 12:32

Šūmahera ģimene sūdzēs tiesā vācu laikrakstu par stulbu mākslīgā intelekta izveidotu rakstu

Jauns.lv

Mihaēla Šūmahera ģimene plāno tiesvedību pret vācu iknedēļas žurnālu " Die Aktuelle" saistībā ar mākslīgā intelekta radīto “interviju” ar septiņkārtējo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu.

Izcilais formulas pilots nav redzēts sabiedrībā kopš 2013. gada decembra, kad ģimenes brīvdienās Francijas Alpos Meribelā viņš guva nopietnu galvas smadzeņu traumu slēpošanas laikā. 

Kopš tā laika ģimene ir sargājusi viņa privātumu, noklusējot informāciju arī par viņa veselības stāvokli.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon

Jaunākais "Die Aktuelle" izdevuma vāks rotāts ar smaidoša Šūmahera portretu un virsrakstu, kas sola “Mihaels Šūmahers, pirmā intervija”.

Žurnāla iekšpusē gan atklājās, ka iespējamos citātus sagatavojis mākslīgais intelekts. 

Tiešsaistē cilvēki ātri vien izsmēja rakstu un pašu žurnālu, norādot, ka tas ir apkaunojošs un šausmīgs. 

F-1 leģendas sieva Korīna Šūmahere 2021. gada "Netflix" dokumentālajā filmā teica: “Mēs dzīvojam kopā mājās. Mēs veicam terapiju. Mēs darām visu iespējamo, lai padarītu Mihaēlu labāku un pārliecinātos, ka viņš jūtas ērti, un vienkārši likt viņam sajust mūsu ģimeni, mūsu saikni. Mēs cenšamies turpināt dzīvot kā ģimene, kā tas patika un joprojām patīk Mihaēlam. Un mēs turpinām savu dzīvi."

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

gallery icon

“Kā viņš vienmēr teica, “privāts paliek privāts”. Man ir ļoti svarīgi, lai viņš varētu turpināt pēc iespējas vairāk izbaudīt savu privāto dzīvi. Mihaēls vienmēr mūs sargāja, un tagad mēs aizsargājam Mihaēlu," viņa piebilda.