foto: dpa picture alliance archive / Alamy/ Vida Press
“Dzīvo kā ieslodzītā!” Mihaēla Šūmahera sieva Korīna ir kļuvusi par pilnīgu vientuļnieci
Mihaēls un Korīna Šūmaheri savulaik bija pāris, kura mīlestībai sekoja līdzi visā pasaulē.
Sporta zvaigznes
2023. gada 24. marts, 17:03

“Dzīvo kā ieslodzītā!” Mihaēla Šūmahera sieva Korīna ir kļuvusi par pilnīgu vientuļnieci

Jauns.lv

Ir pagājuši deviņarpus gadi kopš Francijas Alpu slēpošanas kūrortā Meribelā negadījumā ar slēpēm smagi cieta viens no visu laiku labākajiem autosportistiem Mihaēls Šūmahers. Šo gadu laikā mēs gaužām maz zinām par Pirmās formulas leģendas veselības stāvokli, bet tagad viņa draugs, F-1 komandas “Jordan” dibinātājs Edijs Džordans ļāvis nedaudz ielūkoties Šūmaheru ģimenes ikdienā.

Edijs Džordans savulaik bija viens no labākajiem Mihaēla Šūmahera draugiem, kurš tagad zina teikt, ka F-1 leģendas sieva Korīna Šūmahere ir labprātīgi kļuvusi par pilnīgu vientuļnieci.

Mihaēls, kuram ir 54 gadi, turpina mitināties ģimenes īpašumā nelielā Šveices miestiņā pie Ženēvas ezera. Ar viņu visu laiku kopā ir sieva, bet sportistu regulāri apmeklē arī viņa 26 gadus vecā meita Džīna-Marija un 24 gadus vecais dēls Miks.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

gallery icon

F-1 komandas “Jordan”, kurā savu pirmās formulas pilota karjeru iesāka Mihaēls Šūmahers, dibinātājs un bijušais īpašnieks Edijs Džordans, apgalvo, ka Šūmahera sieva visus šos gadus ir dzīvojusi ļoti noslēgti, lai saglabātu vīra veselības stāvokli noslēpumā no apkārtējiem. Viņai esot palīdzējusi mediķu komanda, kas rūpējusies par Mihaēlu. Pagājušajā gadā Edijs vēlējās apciemot septiņkārtējo F-1 pasaules čempionu, taču ģimene to neatļāva, vēsta “Hello”.

"Vissmagāk klājies Mikam un Korīnai. Ir pagājuši gandrīz desmit gadi, Korīna dzīvo kā ieslodzītā, viņa nevar aiziet vakariņās, uz ballīti vai citu pasākumu, jo visi gribētu ar viņu runāt par Mihaēlu, bet viņai nav nepieciešams, lai kāds to atgādina ik minūti," norāda Džordans.

Šūmahers reiz savu sievu raksturoja kā "sargeņģeli". Pēc traģēdijas viņa pilnībā pārņēmusi kontroli pār jebkādu informāciju par viņa stāvokli. Korīna izvairās runāt par savu vīru. Tomēr viņa izgaismoja savas grūtības dokumentālajā filmā par viņa dzīvi, kas tika demonstrēta 2022. gadā.

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

gallery icon

"Mihaēls ir šeit. Viņš ir citādāks, bet viņš ir šeit, un es domāju, ka tas dod mums spēku. Mēs esam kopā. Mēs dzīvojam kopā mājās. Mēs nodarbojamies ar terapiju. Mēs darām visu iespējamo, lai Mihaēls justos labāk un lai viņš justos ērti. Vienkārši  ļaujam viņam sajust mūsu ģimeni, mūsu saikni. Un, lai arī kas notiktu, es darīšu visu, ko varu. Mēs cenšamies uzvesties kā ģimene, jo Mihaēlam tas patika, un patīk joprojām. Mēs turpinām savu dzīvi," ziņoja Miks Šūmahers.

Autosportista dzīvesbiedre paskaidroja, ka viņa ārstēšanai jau iztērēti vairāk nekā 20 miljoni mārciņu (teju 23 miljoni eiro) un terapija turpināsies. Koronavīrusa pandēmijas dēļ ģimenei nācās atlikt cilmes šūnu procedūras.

Kas attiecas uz privātumu, tas ir paša sportista izvēle: "Privāts ir privāts, tā viņš vienmēr teica. Man ir ļoti svarīgi, lai viņš varētu turpināt baudīt savu privāto dzīvi, cik vien iespējams. Mihaēls vienmēr ir aizsargājis mūs, un tagad mēs aizsargājam viņu," laikraksts "Daily Mail" citē Korīnas teikto.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon

Mihaēla dēls Miks izvēlējies autosportista karjeru, un divas iepriekšējās sezonas viņš bija F-1 pilota statusā “Haas” komandā. Pagājušajā sezonā Austrijā viņš sasniedza savu karjeras pagaidām augstāko rezultātu, 6. vietu. Tomēr panākumu ziņā Miks ne tuvu nav spējis pietuvoties tēva iespētajam, tāpēc šosezon viņš jau ir zaudējis vietu F-1 bolīdā un kļuvis par “Mercedes” un “McLaren” komandu rezerves pilotu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sākotnēji Šūmahera ārstēšanai nedēļā tika tērēti aptuveni 150 000 eiro, bet tagad šī summa pēc britu mediju rīcībā esošās informācijas esot sarukusi gandrīz trīs reizes, tomēr tā tik un tā veidojot aptuveni trīs miljonus eiro gadā. Tāpat noteikti vēl jāpieskata dažādas citas dārgas medicīniskas procedūras, jo, spriežot pēc publiski izskanējušās informācijas, viņā ārstēšanā tiek izmantota cilmes šūnu transplantācija.

Operācijas mērķis ir reģenerēt sportista nervu sistēmu. Itāļu neiroķirurgs Nikolā Acari (Nicola Acciari) atklājis, ka Šūmahers cieš no muskuļu atrofijas un osteoporozes.    

foto: BARNI Cristiano/ATP/SPP/Shutterstock/ Vida Press
Korīna Šūmahere pēdējā laikā reti ir redzama sabiedrībā un viņu var pilnībā saprast.

“Pēdējos 20 gados zinātnes progress cilmes šūnu jomā ir ļoti liels, taču tas nemaina faktu, cik maz mēs zinām par cilvēka smadzenēm. Nav iespējams prognozēt, kāds rezultāts ir gaidāms pēc operācijas,” sacīja Acari.

Lai tiktu pie nepieciešamajiem līdzekļiem, Mihaēla ilggadējā dzīvesbiedre Korīna jau pārdevusi aptuveni 35 miljonus vērto privāto lidmašīnu, ģimenes brīvdienu māju Norvēģijā. Tāpat izsolē par 6,6 miljoniem ASV dolāru (5,5 miljoni eiro) pārdota arī ikoniskā “Ferrari F2002” formula, kurā Šūmahers izcīnīja savu piekto pasaules čempiona titulu, bet iepriekš "Ferrari F2001" tika pārdots pat par 7,5 miljoniem ASV dolāru (6,3 miljoni eiro).

Jau vēstīts, ka 2013. gadā Šūmahers nokrita slēpošanas laikā, sasitot galvu pret akmeni. Ja viņš nebūtu lietojis ķiveri, tad trauma būtu bijusi letāla. 

Pēc divām ķirurģiskām operācijām, kā arī ilgstošas komas, sporta zvaigzne šobrīd atrodas savās mājās Šveicē, saņemot pastāvīgu aprūpi.