foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Krievu aktīvisti izmanto futbola zvaigznes Mbapē vārdu, lai reklamētu Latvijā aizturēto Krievijas propagandistu
Fotogrāfijā, kura pievienota ierakstam, aktīvists pozē, turot t-kreklu, uz kura redzams Mbape, turot t-kreklu, uz kura redzams uzraksts “Brīvību Maratam Kasemam!” angļu valodā.
Sporta zvaigznes
2023. gada 27. janvāris, 16:32

Krievu aktīvisti izmanto futbola zvaigznes Mbapē vārdu, lai reklamētu Latvijā aizturēto Krievijas propagandistu

Jauns.lv

Ar visnotaļ savādu humora izjūtu izcēlies pašmāju prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.

Aizstāvot Latvijā aizturēto Krievijas propagandistu Maratu Kasemu, viņš iepozējis ar T kreklu, uz kura it kā esot pausts atbalsts no Kasemam no Francijas futbola zvaigznes Kiliana Mbapē.

“Futbola megazvaigzne sūta atbalstu politieslodzītajam Maratam Kasemam! Šāda vērtīga dāvana pienākusi no Parīzes un jau nosūtīta uz Rīgas Centrālcietumu,” savā “Facebook” profilā raksta Lindermans, norādot, ka Kasems ir liels futbola fans un viņam šis patikšot.

Fotogrāfijā, kas pievienota ierakstam, aktīvists pozē, turot T kreklu, uz kura redzams Mbapē, turot T kreklu, uz kura redzams uzraksts “Brīvību Maratam Kasemam!” angļu valodā.

No ieraksta saprotams, ka šis ir savdabīgs joks, taču jāsliecas domāt, ka vietējo prokremlisko aktīvistu ideja – šādi aizstāvēt Baltijā un Krievijā labi zināmu propagandistu un Krievijas kara atbalstītāju – diez vai ir saskaņota ar šī brīža pasaules vērtīgāko futbolistu (pēc "Transfermarkt" datiem), no Parīzes "Saint-Germain" komandas.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Mbapē pagājušā gada nogalē ar Francijas valstsvienību aizspēlējās līdz Pasaules kausa finālam, kur dramatiskā cīņā pēcspēles sitienos piekāpās savam komandas biedram Parīzes klubā Lionelam Mesi un Argentīnas valstsvienībai. Mbapē finālmačā guva trīs vārtus, bet finālturnīrā kopumā izcēlās ar astoņiem precīziem sitieniem, kļūstot par sacensību labāko vārtu guvēju.

Iepriekš jau vēstīts, ka Marats Kasems – Latvijas pilsonis un kādreizējais politiķis, kurš jau labu laiku mīt Krievijā – Latvijā aizturēts gada sākumā.

Aizturēšanu veicis Valsts drošības dienests, saistībā ar aizdomām par saimnieciskā resursa nodrošināšanu Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautam Kremļa propagandas resursam”.  

Vienkāršākos vārdos – Marats Kasems aizturēts, jo kā Latvijas pilsonis sadarbojies ar Krievijas valstij pakļautu mediju, kas intensīvi izplata dezinformāciju, nomelno Latviju, Rietumvalstis un atbalsta karu Ukrainā.

Vairāk par Kasema skandalozo pagātni Latvijā iespējams izlasīt šeit.