foto: Publicitātes foto
Slēpe pieviļ Miku Zvejnieku - nākas izstāties pirmajā Pasaules kausa posmā
Miks Zvejnieks
Citi sporta veidi
2022. gada 11. decembris, 18:45

Slēpe pieviļ Miku Zvejnieku - nākas izstāties pirmajā Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Vienā no zināmākajiem Francijas kalnu kūrortiem Valdizērē svētdien, 11. decembrī, tika aizvadīts sezonas pirmais Pasaules kausa posms slaloma disciplīnā vīriešiem. Miks Zvejnieks, kurš iespēju šogad startēt Pasaules kausā nopelnīja vien pirms pāris nedēļām, piedzīvoja izstāšanos, tomēr saglabājot pozitīvu skatu uz nākamajiem startiem.

Pēc veiksmīgā sezonas iesākuma Starptautiskās slēpošanas federācijas jeb FIS līmeņa sacensībās novembrī, kad tika gūtas divas uzvaras un otrā vieta, sacensību sezonu nu turpināja kalnu slēpošanas Pasaules kausā, stājoties uz starta sezonas pirmajās slaloma sacensībās.

Miks startēja ar 69. starta numuru, pirmajā starpfinišā līderim Henrikam Kristofersenam no Norvēģijas zaudējot 1,22 sekundes, tomēr vienā no sekojošajiem griezieniem piedzīvota izstāšanās, attaisoties slēpes stiprinājumiem.

Miks Zvejnieks pēc sava pirmā sezonas starta Pasaules kausā stāsta: “Nebija īsti tas, ko šodien biju cerējis izpildīt, bet kā sanāca tā sanāca. Šī tomēr ir mazliet cita skatuve. Varētu teikt, pirms tam visu laiku darbojāmies uz mazās skatuves, bet tāpat kā aktieriem, šis bija uznāciens uz lielās skatuves. Mazliet citas sajūtas, varbūt neliels respekts pret to sacensību mērogu.”

“Mazliet par taisnu izgāju uz griezienu, slēpe trāpīja bedrē un atnāca vaļā. Kopumā gan trases stāvoklis bija labs un iespējas bija, bet tas paliks nākamajām reizēm. Katrā ziņā iegūta lieliska pieredze, tas ir kaut kas pavisam citādāks. Tu redzi tos labākos džekus sev blakus, iesildies kopā ar viņiem, tā ir patīkama sajūta, bet pie tā mazliet jāpierod. Arī ar treneri izrunājām, ka pieredze nāk tieši no sacensībām, domāju, ka uz nākamo posmu Madonnā jau būs pavisam citas sajūtas. Tāds jau arī tas slaloms ir, kaut kas nesanāk un jau esi ārā. Nu jau gatavojamies nākamajiem startiem, turpinām cīnīties!” noslēdz Zvejnieks.

Šobrīd Miks Zvejnieks jau ir ceļā uz nākamo sacensību norises vietu Itālijā, kur 15. un 16. decembrī norisināsies Eiropas kausa sacensības slalomā. Savukārt pirms Ziemassvētku brīvdienām, 22. decembrī, Madonnā di Kampiljo, Itālijā paredzēts starts sezonas otrajā Pasaules kausa slalomā, kurš turklāt slavens ar to, ka notiek pie mākslīgā apgaismojuma.