Beļavskis: "Piektdien pret Slovākiju spēlēs tikpat kā pasaules čempionāta sastāvs"
Beļavskis: "Komandai labs noskaņojums, rīt spēlēs galvenais sastāvs, un centīsimies uzvarēt. Rītdienas sastāvs būs par 95%, kas brauks uz čempionātu."
2015. gada 23. aprīlis, 16:49

Beļavskis: "Piektdien pret Slovākiju spēlēs tikpat kā pasaules čempionāta sastāvs"

Jauns.lv

Pirmajā pārbaudes mačā savā laukumā pret Slovākijas izlasi piektdien 95% no Latvijas hokeja valstsvienības sastāva spēlētājiem būs tie, kuri dosies uz maijā gaidāmo pasaules čempionātu, ceturtdien pēc treniņa sacīja komandas galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Latvija pārbaudes spēles pret Slovākijas izlasi "Arēnā Rīga" aizvadīs piektdien un sestdien, kas būs noslēdzošie mači pirms pasaules čempionāta, kas sāksies jau nākamnedēļ.

"Komandai labs noskaņojums, rīt spēlēs galvenais sastāvs, un centīsimies uzvarēt. Rītdienas sastāvs būs par 95%, kas brauks uz čempionātu," uzsvēra Beļavskis.

Kā zināms, pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Latvija aizvadījusi ne pārāk sekmīgi, ciešot piecus zaudējumus sešās spēlēs.

"Vispirms jāuzlabo spiediens uz vārtiem, arī treniņos strādājam pie uzbrukumu noslēgšanas. Tomēr nedrīkst aizmirst arī par aizsardzību un disciplīnu. Neskatoties uz zaudējumiem, panikas nav, jo puiši progresē," uzskata Beļavskis. "Par Miku Indraši pagaidām grūti pateikt, bet šobrīd viņš nav gatavs spēlēt. Taču priecē, ka viņš ļoti vēlas būt kopā ar komandu pat šādā situācijā."

Latvijas izlases galvenais treneris atklāja, ka piektdien vārtos stāsies pieredzējušais Edgars Masaļskis. "Par pasaules čempionāta ievadu vārtsargu jautājumā pagaidām vēl nezinām. Tur var būt arī pārsteigumi."

Treniņus saudzējošā režīmā aizvada uzbrucējs Miks Indrašis, kurš atlabst no pleca savainojuma. Iepriekš jau tika apstiprināta viņa nepiedalīšanās pasaules meistarsacīkstēs, taču pats hokejists paudis lielu vēlmi palīdzēt izlasei.

Latvijas valstsvienības ārsts Jānis Kvēps atzina, ka pagaidām Indrašis neizskatās labi, jo ar pleciem viņš neko nevar izdarīt.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam tiks nosaukts pirmdien.

Kā zināms, kļuvis skaidrs, ka Latvijai pasaules čempionātā nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Bez Girgensona valstsvienībai nevarēs palīdzēt vēl vairāki citi tās vadošie hokejisti - aizsargi Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Tāpat savainojumi ir aizsargam Jēkabam Rēdliham, kā arī uzbrucējiem Herbertam Vasiļjevam, Jurim Štālam un Mārim Bičevskim.

Tikmēr Ziemeļamerikā izslēgšanas spēlēs piedalās vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, tāpēc viņu pievienošanās valstsvienībai ir neskaidra.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video