foto: REUTERS/SCANPIX
Kalnu slēpotājs Zvejnieks rīt Šveicē uzsāks jauno sezonu
2022. gada Pekinas Olimpiskās spēles – kalnu slēpošana – 1. skrējiens slaloma vīriešiem – Nacionālais kalnu slēpošanas centrs, Jancjinas rajons, Pekina, Ķīna – 2022. gada 16. februāris. Miks Zvejnieks darbībā. REUTERS/Kristians Hartmans
Citi sporta veidi
2022. gada 14. novembris, 11:50

Kalnu slēpotājs Zvejnieks rīt Šveicē uzsāks jauno sezonu

Jauns.lv/LETA

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks jau rīt Šveicē uzsāks jauno sezonu, piedaloties FIS sacensībās.

2022./2023.gada sezonu latvietis atklās Šveices Alpos, kur aizvadītajos pāris mēnešos Zvejnieks pārsvarā ir dzīvojis un trenējies kopā ar "World Racing Academy" komandu. Šveices kalnu kūrortā Diavolecā tiks aizvadītas divas FIS kategorijas slaloma sacensības 15.un 16.novembrī, bet nedēļu vēlāk, 21.un 22. novembrī Zvejnieks startēs FIS slalomos Suldenē, Itālijā.

Zvejnieka šīs sezonas galvenais mērķis ir tikt pie dalības Pasaules kausa (PK) posmos, paralēli startējot arī Eiropas kausa sacensības (pirmās no tām gaidāmas decembrī), bet sezonas turpinājumā Latvijas kalnu slēpotāju sagaida arī pasaules čempionāts Francijā.

"Ir forši beidzot uzsākt sacensību sezonu. Treniņi ir bijuši ļoti kvalitatīvi, un arī es pats jūtos labi uz slēpēm, tāpēc būs prieks uzkrāto pozitīvo enerģiju izlikt sacensībās," pirms sacensībām norāda Zvejnieks.

Pagājušajā sezonā Zvejnieks debitēja olimpiskajās spēlēs Pekinā, labāko rezultātu sasniedzot milzu slalomā, kur izcīnīta 26. vieta, savukārt savā iecienītākajā disciplīnā slalomā tika piedzīvota izstāšanās. Sezona gan kopumā bija veiksmīga, latvietim uzlabojot savu FIS punktu rekordu un vietu pasaules rangā, pietuvojoties iespējai startēt PK sacensībās šajā sezonā.

"Pabeidzot pagājušo sezonu, lielais mērķis bija iekļūt pasaules ranga TOP150, lai es drīkstētu startēt Pasaules kausā, jo pēdējos gados ir pieņemts noteikums, ka sportistam ir jāiekļūst starp 150 labākajiem, lai varētu piedalīties Pasaules kausa posmos," atklāj Zvejnieks. "Tas bija mans mērķis un šobrīd tam esmu ļoti, ļoti tuvu - esmu 160.vietā. Līdz ar to šai sezonai mērķis sākotnēji ir pēc iespējas ātrāk tikt tur, lai jau janvāra vai varbūt pat decembra mēnesī es varētu startēt PK sacensībās. Protams, pa vidu plānā arī starti Eiropas kausa posmos un pēc tam arī pasaules čempionāts, bet ņemot vērā, ka sezona ir gara, mans mērķis sākotnēji ir koncentrēties uz tikšanu līdz PK posmiem."

Līdz šim Zvejniekam lielākajos kalnu slēpošanas notikumos - pasaules čempionātos un Olimpiādē nav gājis pārāk veiksmīgi, ko pats sportists skaidro ar šo notikumu specifiku. Latvijas kalnu slēpotājs gan ir pārliecināts, ka uz šosezon Francijā gaidāmo pasaules čempionātu būs labākajā formā. "Runājot par pasaules čempionātiem, esmu jau iekrājis palielu pieredzīti tajos, tomēr neteiktu, ka līdz šim ir ārkārtīgi veiksmīgi gājis," pastāstīja Zvejnieks. "Vienmēr šie lielie notikumi kā pasaules čempionāti un Olimpiāde pagājušajā gadā, tie ir lieli sporta notikumi, kur ir īstajā brīdī, īstajā dienā jāizšauj. Pagaidām varbūt nav līdz galam izdevies piepildīt savas vēlmes līdz galam pasaules čempionātos. Domāju, ka Francijā mūs gaida interesants pasaules čempionāts, noteikti būšu labā formā, kā jau daudzi sportisti februārī, un tad jau viss ir iespējams."

2023.gada pasaules čempionāts kalnu slēpošanā notiks no 7.līdz 19.februārim Francijā, Kurševelas un Meribelas kūrortos.