foto: AFP/Scanpix
"Valencia" gūst divus vārtus kompensācijas laikā, panākot neizšķirtu ar "Atletico"; neizšķirts arī Milānas derbijā
"Valencia" futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2021. gada 8. novembris, 11:22

"Valencia" gūst divus vārtus kompensācijas laikā, panākot neizšķirtu ar "Atletico"; neizšķirts arī Milānas derbijā

Jauns.lv / LETA

Spānijas spēcīgākās futbola līgas "La Liga" spēlē svētdien "Valencia" guva divus kompensācijas laikā, spējot izraut neizšķirtu 3:3 (0:1) mačā ar Madrides "Atletico" vienību.

Rezultātu spēles 35.mīnūtē atklāja madridiešu uzbrucējs Luiss Svaress, bet 1:1 mājinieki panāca 50. minūtē, kad bumbu savos vārtos ieraidīja Stefans Savičs. Astoņas minūtes vēlāk Antuāns Grīzmans atjaunoja viesiem pārsvaru, bet vēl pēc četrām minūtēm Šime Vrsaļko panāca jau 3:1 "Atletico" labā.

Tomēr labvēlīgo rezultātu viesiem noturēt neizdevās, jo mājinieki kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Ugo Duro sitiena pietuvojās līdz 2:3, bet vēl pēc četrām minūtēm panāca viņš panāca arī izlīdzinājumu.

Citos svētdienas mačos "Villareal" ar 1:0 (1:0) pārspēja "Getafe", "Mallorca" cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar "Elche", "Osasuna" savā laukumā ar 0:2 (0:0), zaudēja līdervienībai Sansevastjanas "Real Sociedad", bet "Sevilla" viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja "Real Betis".

Čempionāta kopvērtējumā "Real Sociedad"' ar 13 spēlēs izcīnītajiem 28 punktiem atguva līderpozīciju, par punktu apsteidzot Madrides "Real" futbolistus, kas gan aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Kopvērtējuma trešajā vietā esošā "Sevilla" no čempionāta līdervienības atpaliek par punktu, kamēr "Atletico" ar 23 punktiem pašlaik ir ceturtā. Abas komandas gan aizvadījušas par vienu spēli mazāk kā "Real Sociedad".

Tikmēr A sērijas Itālijas futbola čempionāta mačā neizšķirti 1:1 (1:1) svētdien spēlēja divas Milānas komandas - "Inter" un "AC Milan".

Spēles rezultātu principiālajā derbijā atklāja Hakans Čalhanolu, kurš mača 11. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, izvirzīdams vadībā "Inter". Savukārt sešas minūtes vēlāk neveiksmīgi nospēlēja Stefans de Vreiss, kurš bumbu ieraidīja savos vārtos, ļaujot mājiniekiem "AC Milan" panākt neizšķirtu.

Labākā iespēja nodrošināt savai komandai uzvaru bija "Inter" uzbrucējam Lautaro Martinesam, kurš mača 27.minūtē nespēja realizēt vēl vienu uz mājinieku vārtiem nozīmēto 11 metru soda sitienu.

"Glāze ir pa pusei pilna," neskatoties uz neizšķirtu pēc mača teica "AC Milan galvenais treneris Stefano Pjoli. ""Inter" ir laba komanda, un šodien mēs pierādījām, ka arī esam laba komanda. Šis bija labs sniegums."

"Man glāze ir pustukša," drūmāks pēc neizšķirta bija "Inter" galvenais treneris Simeone Indzagi. "Redzot kādas iespējas mums bija šajā mačā, bijām pelnījuši ko vairāk."

"AC Milan" neizmantoja iespēju kļūt par A sērijas līderiem, jo svētdien neizšķirti spēlēja arī "Napoli", kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Verona".

Vēl svētdienas mačos "Venezia" savā laukumā ar 3:2 (1:2) pārspēja "AS Roma", "Sampdoria" mājās ar 1:2 (0:0) zaudēja "Bologna",  "Sassuolo" viesos ar 2:3 (2:2) piekāpās "Udinese", bet "Salernitana" izbraukumā ar 0:3 (0:2) atzina Romas "Lazio" pārākumu.

A sērijas kopvērtējumā "Napoli" ar 32 punktiem 12 mačos saglabā līderpozīciju, 32 punkti ir otrajā vietā esošai "AC Milan", bet "Inter" ar 25 punktiem ir trešie. Ceturtajā pozīcijā ir Bergāmo "Atalanta", kuru kontā 22 punkti. Piektie ar 21 punktu ir "Lazio", bet sešinieku noslēdz "AS Roma", kas tikusi pie 19 punktiem.