Latviešu velobraucējs Orniņš pārsteidz Baltiju ar vēl nebijušu triku. VIDEO
No sākuma man bija melns gar acīm – tas tomēr ir dubults kūlenis uz aizmuguri. Kad sapratu, ka jau ripoju lejā no kalna, jutos neizsakāmi gandarīts!”
Citi sporta veidi
2015. gada 7. jūlijs, 21:03

Latviešu velobraucējs Orniņš pārsteidz Baltiju ar vēl nebijušu triku. VIDEO

Jauns.lv

Ekstrēmā velosporta braucējs Māris Orniņš (24) pārsteidzis vietējos ekstrēmā sporta cienītājus ar ko patiesi īpašu – puisis ir vienīgais riteņbraucējs Baltijā, kurš veicis dubulto salto uz aizmuguri.

„Sajutos fantastiski!”

„Ideja par šāda trika veikšanu ienāca prātā nesen, sacensību laikā, Polijā. Toreiz diezgan nepatīkami nokritu uz galvas, taču par spīti tam, atgriežoties mājās, Latvijā, kaut kā no zila gaisa uzradās apņēmība iecerēto tomēr realizēt,” stāsta daudzsološais sportists. Māris atceras, ka dienā, kad kopā ar draugiem devies uz trasi, bijis tik daudz „sliktu zīmju”, ka uz brīdi tik tiešām licies – bīstamo salto mēģināt nevajag: „Kad nonācām trasē, Ādažos, mums kādas divas reizes garām, nesaistīti ar mums pabrauca ātrās palīdzības mašīna ar uguņiem un sirēnām... Sajūtas to redzot nebija gluži iedrošinošas! Arī draugs vairākkārt mēģināja mani atrunāt” smej Māris.

Iespaidīgais manevrs gaisā Mārim izdevies ar ceturto reizi un, kā apgalvo pats sportists, apziņa, ka nosēdies droši uz zemes un uz riteņiem bija fantastiska: „No sākuma man bija melns gar acīm – tas tomēr ir dubults kūlenis uz aizmuguri. Kad sapratu, ka jau ripoju lejā no kalna, jutos neizsakāmi gandarīts!”

Savu iespaidīgo sniegumu braucējs iemūžinājis arī video.

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis