foto: Jauns.lv
Gatis Jahovičs: “Krastu mačs ir lielisks komandas saliedēšanās pasākums”
Gatis Jahovičs.
Basketbols
2021. gada 20. augusts, 09:56

Gatis Jahovičs: “Krastu mačs ir lielisks komandas saliedēšanās pasākums”

Jauns.lv

Basketbola kluba VEF Rīga prezidents Gatis Jahovičs Krastu mačā ir piedalījies vairākas reizes – gan kā spēlētājs, gan kā treneris. Viņš, kad bija profesionāls basketbolists, laukumā devās VEF Rīga komandas sastāvā, bet beidzamos gados bijis mūziķu komandas treneris. Garākā basketbola spēle pasaulē Krastu mačs šogad notiks 21.–22. augustā Daugavas vidū uz AB dambja.

“Daudzi ir spēlējuši basketbolu, strītbolu, bet šis formāts – nepārtraukta spēle 24 stundu garumā – ir kas pavisam īpašs, un pasaulē diez vai vēl kaut kur tas notiek. Krastu mačs fascinē ar to, ka te basketbolu spēlē ne tikai sportisti, bet ikviens, kam sirdī tuvs ir basketbols. Aktieri, mūziķi, politiķi, žurnālisti, mediķi – viņi visi mērojušies spēkiem šajā basketbola laukumā,” teic Gatis Jahovičs.

Viņam spilgti atmiņā palikusi spēle, kurā VEF Rīga komandas sastāvā cīnījies pret filmas Sapņu komanda 1935 aktieriem. “Tā bija humora un jautrības pilna. Protams, mēs bijām pārāki, jo bijām taču profesionāli basketbolisti, atšķirībā no aktieriem, kuri atveidoja pirmos Eiropas čempionus. Bet citos gados, kur VEF Rīga mačojās ar Ghetto Family puišiem, tur gan cīņa izvērtās sīva. Neteikšu, ka spēlējām uz visiem 100 procentiem, taču tuvu tam. Tā ka Krastu mačs ir kaut kas starp izklaidi un nopietnu sportu,” atzīst Jahovičs. Vaicāts, kas viņam pašam visvairāk patīk šajā pasākumā, viņš aizdomājas: “Man patīk visa tā atmosfēra, kas tur valda. Latviski sakot – viss šis tusiņš! Basketbols, šovs, konkursi, mūzika, koncerti, kopā ar ģimeni, draugiem.... Viss, kas ir Krastu mačā un ap to! Bet tas, ka tagad Krastu mačs notiek uz AB dambja, tas vispār ir kas aizraujošs. Šķiet, piemērotāku vietu – Daugavai pa vidu – grūti atrast!”

"Krastu mača" dalībnieku izloze

Šodien izlozē starp pieteiktajām komandām tika noskaidroti XII "Krastu mača" dalībnieki un izziņoti mākslinieki, kas uzstāsies paralēli cīņām laukumā un ...

gallery icon

Tradicionāli Krastu maču atklāj VEF Rīga un Ghetto Family duelis, un VEF Rīga basketbolistiem tā ir pirmā sezonas spēle. Cik tā svarīga ir klubam? “Sportiskā ziņā tai nav tik milzu vērtība, bet daudz vairāk tā nozīmē emocionālā ziņā. Tā ir komandas pirmā nopietnā kopā sanākšanas reize, jo parasti pirms tam ir notikuši vien daži treniņi. Krastu mačā komandas jaunais sastāvs labāk savstarpēji sapazīstas, spēlētāji tiek iepazīti ar kluba vadību, pēc spēles parasti mums turpat ir neliels pikniks. Tas ir ļoti labs komandas saliedēšanas pasākums,” paskaidro VEF Rīga prezidents.

XI diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” triumfē Daugavas labais krasts

Svētdien, 16. augustā ar Daugavas labā krasta komandas uzvaru noslēdzies XI diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”. Tā pastāvēšanas gados kopvērtējumā ...

gallery icon

Un kā ir būt mūziķu trenerim? Vai mūziķi Gati klausa? “Jā! Un vienmēr man palīdz Ints Teterovskis, viņam kā diriģentam labi sanāk. Spilgtākie momenti? Tas, ka mūziķi un aktieri šo spēli ņem ļoti nopietni, viņiem tur ir pamatīgs “kapiņš”. Viņu starpā valda pamatīgs cīņasspars, kas nereti noved arī pie asumiem laukumā. Ir bijušas reizes, kad gandrīz noticis kautiņš. Vienā spēlē tika piešķirta pat tehniskā piezīme, kas Krastu mačā ir ļoti reti. Šie puikas parasti cīnās par pa katru centimetru, neviens nepadodas,” iespaidos dalās Gatis Jahovičs.

Kas ir Krastu mačs

Krastu mačs notiks jau 12. reizi. Tā ir basketbola spēle 24 stundu garumā, kurā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta komandas. Krastu maču atklās VEF Rīga un Ghetto Family duelis, kam sekos Rīgas Brīvostas un Balta spēkošanās, bet pirmās dienas vakara nagla būs aktieru un mūziķu cīņa, savukārt otrajā dienā laukumā dosies arī ratiņbasketbolisti, bet Krastu mača beigu rezultāts tiks noteikts politiķu spēlē. Krastu mačā arī šogad būs slam dunk un trīspunktu metienu konkursi, kā arī daudzu mūziķu koncerti.