Sporta zvaigznes
2021. gada 11. jūlijs, 16:31

Makgregors zaudējumā pret Puarē gūst smagu kājas traumu

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu jauktās cīņu mākslas (MMA) meistars Dastins Puarē sestdien Lasvegasā vieglā svara mačā pārspēja skandalozo īru cīkstoni Konoru Makgregoru, uzvarot ar nokautu cīņu šova UFC cīņā, Makgregoram salaužot labo kāju.

Cīņa pirmā raunda beigās oficiāli tika apstādināta ar "ārsta lēmumu", kad Makgregors netālu no astoņstūra malas neveikli piezemējās uz labās kājas, laužot kāju virs potītes.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Pēc tam Puarē vēl paspēja vairākkārt iesist bezpalīdzīgajam Makgregoram, līdz noskanēja signāls par raunda beigām.

"Šis puisis teica, ka viņš mani nogalinās un ka es došos prom no šejienes zārkā," sacīja Puarē pēc cīņas.

"Slepkavība ir kaut kas tāds, ar ko nejoko. Jūs nerunājat tā ar cilvēkiem. Ceru, ka šis puisis droši nokļūs mājās pie savas skaistās ģimenes."

Promouteri vēlāk paziņoja, ka Makgregoram svētdien tiks veikta operācija.

Bija paredzēts, ka paredzētajā piecu raundu mačā tiks pabeigta triju cīņa sērija starp bijušo divu svaru UFC čempionu Makgregoru un viņa ilggadējo konkurentu Puarē, kurš tagad ir ceļā uz pasaules čempiona titulu un sporta superzvaigznes statusu.

Starp abiem cīkstoņiem līdz viņu trešajai cīņai notika cīņas sociālajos tīklos. Makgregors "tviterī" apvainoja Puarē sievu un paziņoja, ka Puarē ringu atstās zārkā.

Tā vietā ārsti pēc kājas stabilizēšanas Makgregoru aiznesa nestuvēs.

Tas gan netraucēja Makgregoru intervijā astoņstūra iekšienē, gaidot nestuves, apgalvot, ka viņš bija uzvarētājs cīņā, kad notika negadījums.

"Es viņam dauzīju asiņojošo galvu. Atsitu viņa asiņojošo kāju. Tas vēl nav beidzies," sacīja Makgregors, kuram četrarpus gadu laikā ir bijusi tikai viena uzvara.

2014.gadā Lasvegasā Makgregors svinēja uzvaru pār Puarē pēc nepilnām divām minūtēm, uz ko Puarē šā gada janvārī atbildēja ar uzvaru otrajā raundā Abū Dabī.

Tā bija pirmā reize kopš Covid-19 pandēmijas sākuma, kad skatītāji apmeklēja UFC cīņu Nevadā. ASV ir atcēlušas Covid-19 ierobežojumus visā valstī, un līdzjutēji atgriežas sporta pasākumos.

32 gadus vecā Makgregora kontā tagad profesionālajā karjerā ir 22 uzvaras, no kurām 19 izcīnītas ar nokautu, un seši zaudējumi, no kuriem divi ar nokautu - abi pret Puarē.

Makgregora vienaudža Puarē kontā tagad 35 cīņās ir 28 uzvaras, puse no kurā uzvarēta ar nokautu, un seši zaudējumi, no kuriem divi - ar nokautu.