foto: LOK
Rēzeknē svinīgi atklāta Olimpiskā centra arēna
Rēzeknes Olimpiskais centrs ir lielisks sporta objekts reģionam, jauniešiem, studentiem un sportistiem.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. septembris, 19:09

Rēzeknē svinīgi atklāta Olimpiskā centra arēna

Jauns.lv

Ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta Žorža Tikmera, Izglītības un zinātnes ministres (IZM) Ilgas Šuplinskas dalību, šodien Rēzeknē svinīgi tika atklāts Olimpiskais centrs. Kompleksā ir āra futbola laukums ar mākslīgo segumu, āra peldbaseins, viesnīca un tagad arī multifunkcionāla halle un ledus arēna. Lielisks sporta objekts reģionam, Rēzeknes jauniešiem, studentiem un sportistiem.

Uz svinīgajām uzrunām un lentes pārgriešanu iedzīvotāji tika aicināti pulcēties plkst.11 pie olimpiskā centra arēnas galvenās ieejas. Pēc oficiālās atklāšanas pasākums turpinājās ledus hallē, kur norisinājās simbolisks hokeja mačs, bija vērojami daiļslidotāju un mūziķu priekšnesumi. Par pasākuma koordināciju un klātesošo izklaidēšanu rūpējās pasākumu vadītājs Māris Grigalis.

Saistībā ar Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumiem hokeja hallē priekšnesumu laikā vietu skaits bija ierobežots.

Paralēli atklāšanas pasākumiem visas dienas garumā olimpiskā centra stāvlaukumā norisinājās "Ghetto Football" un "Ghetto Basket" turnīri, uz kuriem reģistrācija sākās plkst.11.30.

Bija iespējams apmeklēt arī vingrošanas meistarklases aerobikas zālē fizioterapeita un fiziskās sagatavotības trenera Rolanda Admidiņa vadībā. Meistarklases pieejamas katram, neatkarīgi no dzimuma, vecuma un fiziskās sagatavotības. Dalībniekie līdzi aicināja ņemt sporta tērpu un maiņas apavus.

Interesentiem bija iespējams doties ekskursijās pa jaunizbūvēto sporta ēku grupās pa 15 cilvēkiem. Papildus bija iespējams baudīt bezmaksas slidošanu. Apmeklētāju ērtībai bija pieejami slidošanas trenažieri "lācīši", kā arī slidas.

Pasākuma organizatori iedzīvotājus aicināja būt atbildīgiem un ievērot ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, nedrūzmējoties un ievērojot distanci.

Jau vēstīts, ka sporta arēnas platība būs gandrīz 11 000 kvadrātmetru. Jaunbūvē tiks izbūvēta daudzfunkcionāla sporta zāle ar tribīnēm 727 skatītāju vietām, ledus arēna ar 568 skatītāju vietām, vingrošanas un trenažieru zāle, sporta inventāra veikals, sportistu ģērbtuves, tehniskās un palīgtelpas.

Projektā paredzēta teritorijas apzaļumošana aptuveni 10 000 kvadrātmetru platībā ar pastaigu taku un atpūtas zonas izveidi, kā arī ceļu un laukumu apbūve 16 000 kvadrātmetru platībā ar teritoriju 232 autostāvvietām, piecām autobusu stāvvietām un velosipēdu novietni pie ēkas ieejas.

Kopā ar jau iepriekš izbūvēto futbola laukumu, sporta viesnīcu un atklāto peldbaseinu jaunbūve veidos vienu no modernākajiem sporta kompleksiem Latgalē.

Kopējās ar olimpiskā centra "Rēzekne" sporta arēnas būvniecību saistītās izmaksas ir 17,17 miljonus eiro.