Jaunzēlandē spēlējošais Latvijas regbists kritizē mūsu izlases attieksmi treniņos
Latvijas regbija izlases spēlētājs Dāvis Jansons.
Citi sporta veidi
2015. gada 4. novembris, 13:30

Jaunzēlandē spēlējošais Latvijas regbists kritizē mūsu izlases attieksmi treniņos

Jauns.lv

Latvijas regbija izlases spēlētāji treniņos darbojas pārāk nenopietni, tomēr spēļu laikā viss mainās, uzskata Jaunzēlandē dzīvojošais Latvijas regbija izlases spēlētājs Dāvis Jansons.

Vairāk nekā desmit gadus Jaunzēlandē dzīvojošais Jansons Latvijas regbijā debitēja šovasar, kad palīdzēja regbija-7 izlasei olimpisko spēļu Eiropas kvalifikācijas sacensībās. Savukārt pagājušajā sestdienā viņš debitēja arī regbija-15 valstsvienībā.

"Biju jau spēlējis regbija-7 izlasē, tāpēc esmu pieradis un uztraukuma nebija. Pats sev saku, ka nav jēgas uztraukties un jādodas laukumā ar svaigu prātu. Vairāk ir saviļņojums," par debiju žurnālistiem stāstīja Jansons. "Neuztraucos, jo zinu, ka esmu spēlējis augstākā līmenī. Gadās, ka neizmantojam pozīciju vai pārsvaru tik labi kā augstāka līmeņa komandas, tomēr kopumā pēc Ungārijas spēles redzams, ka varam cīnīties par augstākajām vietām grupā."

Kā zināms, aizvadītajā Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas mačā Latvija ar 39:10 pārliecinoši uzvarēja Ungārijas valstsvienību. Šajā spēlē Latvijas izlasē debitēja arī latviešu izcelsmes anglis Roberts Davidsons.

"Esmu pieradis pie līmeņa, bet liela atšķirība, ko esmu pamanījis, - treniņos sagatavošanās nav tik nopietna un strukturēta, kā gribētos, čaļiem patīk pajokoties un tamlīdzīgi. Tomēr spēlē visi pārslēdzas un līmenis pakāpjas," stāstīja Jansons.

Kaut Jansons šogad jau divas reizes pārcēlis atgriešanos Jaunzēlandē, tagad viņš apņēmies, ka pēc nākamās Latvijas izlases spēles to beidzot darīs.

"Esmu noskaņots braukt atpakaļ un sākt strādāt. Labprāt atgrieztos Latvijas izlasē un spēlētu, tomēr viss atkarīgs no finansējuma. Ja federācijai tas ir vajadzīgs, protams, varēsim kaut ko sarunāt," teica Jansons.

Nākamajā mačā Latvijas izlase šajā sestdienā izbraukumā samēros spēkus ar Kipru.

2B divīzijā pārliecinoša līdere ir Lietuva, kas piecās spēlēs guvusi 25 punktus. Latvija pakāpusies uz otro vietu, piecās spēlēs iekrājot 14 punktus, bet Kipra un Andora tikušas pie deviņiem punktiem. Savukārt Ungārija ar četriem punktiem ieņem pēdējo, piekto, vietu.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

LETA/Foto: rugbylatvia.com