Basketbolists Jahovičs beidzis karjeru un kļuvis par "VEF skolas" direktoru
Kādreizējais Latvijas izlases basketbolists Gatis Jahovičs licis punktu profesionālā sportista gaitām.
Basketbols
2015. gada 26. novembris, 12:23

Basketbolists Jahovičs beidzis karjeru un kļuvis par "VEF skolas" direktoru

Jauns.lv

"VEF Rīga" profesionālās basketbola skolas "VEF skola" direktora amatā apstiprināts trīskārtējais Latvijas čempions, bijušais "VEF Rīga" un valstsvienības spēlētājs Gatis Jahovičs, kurš oficiāli paziņojis par karjeras beigām, aģentūru LETA informēja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa.

"VEF skola" tika dibināta 2012.gada pavasarī, tās mērķis ir augstam līmenim atbilstošu spēlētāju audzināšana. Šo gadu laikā "VEF skolas" audzēkņi regulāri ir starp vadošajiem spēlētājiem dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēs.

"Savai profesionālā basketbolista karjerai esmu nolēmis likt punktu, bet esmu gandarīts, ka saikni ar basketbolu saglabāju, pārkvalificējoties citā statusā un pievienojoties "VEF skolai"," izteicies Jahovičs. "Darbošos, lai liktu lietā savu uzkrāto pieredzi, palīdzētu "VEF skolai" un tās audzēkņiem pilnveidoties. Tāpat šādi ceru sniegt savu ieguldījumu arī kopējā Latvijas basketbola attīstībā."

"Gatis Jahovičs ir augstākā līmeņa profesionālis - par viņa attieksmi pret darbu, pret basketbolu un "VEF Rīga" organizāciju esam pārliecinājušies tajās vairāk nekā piecās sezonās, ko Gatis kā spēlētājs aizvadīja "VEF Rīga" sastāvā un palīdzēja klubam sasniegt gan pirmos nozīmīgos, gan atjaunotā VEF vēsturē augstākos panākums," teicis "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. "Esam gandarīti, ka Gata pieredze un zināšanas par basketbolu tiks ieguldītas tieši "VEF skolas" audzēkņos un pašas skolas attīstībā."

Jahovičs bija pirmais Latvijas valstsvienības spēlētājs, kurš savulaik pievienojās "VEF Rīga" sastāvam. Savā klubu karjerā divus metrus garais uzbrucējs lielākoties pārstāvējis vadošos Rīgas klubus - "VEF Rīga", "ASK Rīga", "Skonto". Trīs gadus Jahovičs pavadīja ārzemēs, spēlējot vienā no pazīstamākajiem Polijas klubiem Vloclavekas "Anwil". Karjeras noslēdzošajā sezonā Gatis spēlēja arī "Barons/LDz" un "Liepāja/Triobet". Visilgāko laiku Jahovičs aizvadīja tieši "VEF Rīga", šajā laikā trīs reizes kļūstot par Latvijas čempionu.

"VEF skolas" komanda šosezon sacenšas Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, kur pašlaik astoņās spēlēs guvusi sešas uzvaras. "VEF skola" vairākas reizes piedalījusies jauniešu Eirolīgas turnīros, iepriekšējā sezonā arī tās finālturnīrā, kurā piedalījās astoņas labākās junioru komandas no visas Eiropas. 2015./2016.gada sezonā "VEF skolas" galvenais treneris ir Raimonds Feldmanis.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA