Sestito sezona beigusies, mačā ar "Amur" lauzis atslēgas kaulu
Sestito jau spēles sākuma daļā pēc Akima Aliju spēka paņēmiena guva savainojumu un tika aizvests uz slimnīcu.
Hokejs
2016. gada 20. janvāris, 13:49

Sestito sezona beigusies, mačā ar "Amur" lauzis atslēgas kaulu

Jauns.lv

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" labākais snaiperis amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Habarovskas "Amur" lauzis atslēgas kaulu, tāpēc, visticamākais, šī sezona viņam jau ir noslēgusies, trešdien pavēstīja vienība.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" otrdien savā laukumā ar 1:2 zaudēja Habarovskas "Amur". Sestito jau spēles sākuma daļā pēc Akima Aliju spēka paņēmiena guva savainojumu un tika aizvests uz slimnīcu pārbaudēm.

Sestito šosezon Rīgas "Dinamo" sastāvā ar 19 precīziem metieniem ir komandas labākais vārtu guvējs. Amerikāņu uzbrucējs ir vienīgais Rīgas "Dinamo" spēlētājs, kurš šosezon izcēlies ar "hat-trick". Viņš bieži pielietoja spēka spēli un mēdza izvicināt dūres ar pretiniekiem, sapelnot 52 soda minūtes 43 mačos.

Tāpat viņš izcēlies ar četrām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +3.

31 gadu vecajam Sestito šī ir pirmā sezona ārpus Ziemeļamerikas. Jau pirms KHL sezonas amerikānim uzticēja Rīgas "Dinamo" kapteiņa Laura Dārziņa asistenta pienākumus. Decembra vidū par komandas kapteini iecēla Kristapu Sotnieku, savukārt Sestito palika asistenta statusā.

Savas karjeras laikā Sestito aizvadījis 101 maču Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pagājušo sezonu Sestito pavadīja Ņūdžersijas "Devils" sistēmā, piedalījās 15 NHL spēles, kurās veica divas rezultatīvas piespēles. Savas karjeras laikā Sestito nav guvis nevienus vārtus pasaules labākajā hokeja līgā, bet veicis tikai astoņas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās sezonas lielāko daļu uzbrucējs pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Olbani "Devils". Tajā Sestito piedalījās 58 spēlēs, gūstot desmit vārtus un veicot 15 rezultatīvas piespēles.

Ņūdžersijas "Devils" sistēmā Sestito spēlēja kopš 2009.gada, bet sezonu pirms tam aizvadīja arī Edmontonas "Oilers" klubā.

Karjeras lielāko daļu Sestito aizvadīja AHL, kur piedalījās 451 mačā. To laikā amerikānis guva 76 vārtus un veica 94 rezultatīvas piespēles. Pēdējās trīs sezonās Sestito bija Olbani "Devils" kapteiņa asistents.

Rīdzinieki pašlaik turpina mājas spēļu maratonu - tajā pirms otrdienas cīņas bija aizvadīti trīs mači, kuros gūtas divas uzvaras. Arī nākamie trīs mači gaidāmi savā laukumā - ceturtdien rīdzinieki uzņems Novosibirskas "Sibirj", bet pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma tiksies arī ar tiešo kopvērtējuma konkurenti Minskas "Dinamo" un līgas līderi Maskavas CSKA. Savukārt nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta 30.janvārī.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo konkurentes aizvadījušas pat par trim spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 50 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 76 punktiem 52 cīņās.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl desmit spēles, no kurām astoņas būs savā laukumā. Šajā laikā maksimāli iespējams tikt pie 30 punktiem.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA