Pēc desmit mēnešu izlaišanas laukumā atrgiezīsies Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns iepriekšējā nedēļā izteicās, ka traumas dēļ nebūs kļuvis sliktāks un mentāli būs gatavs atkal spēlēt.
Basketbols
2016. gada 28. janvāris, 13:19

Pēc desmit mēnešu izlaišanas laukumā atrgiezīsies Dāvis Bertāns

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pēc nopietna savainojuma izārstēšanas piektdien atgriezīsies laukumā, savā tvitera profilā apstiprinājis spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Pašlaik 23 gadus vecais Bertāns piektdien Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kutxa" sastāvā piedalīsies ULEB Eirolīgas otrā posma jeb "Top 16" kārtas izbraukuma mačā pret spāņu grandu Barselonas "Lassa".

Par Bertāna atgriešanos laukumā tieši janvārī tika runāts jau labu laiku, taču nebija zināms konkrēts datums, kad tas varētu notikt. Jau vairākas nedēļas latvietis trenējas kopā ar "Laboral Kutxa" komandu.

Kā zināms, Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana bija ievilkusies. Ilgu laiku Bertāns trenējās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" profesionāļiem, bet decembra sākumā atgriezās Vitorijā, lai sāktu treniņus trenažieru zālē un pēcāk arī ar komandu.

Pats Bertāns iepriekšējā nedēļā izteicās, ka traumas dēļ nebūs kļuvis sliktāks un mentāli būs gatavs atkal spēlēt.

Kā zināms, Bertāns jau 2013.gada jūnijā, sezonas pēdējā mačā, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Laukumā viņš atgriezās vien nākamā gada martā.

Vitorijas klubs ULEB Eirolīgas otrajā posmā ticis pie diviem panākumiem četros mačos, kas tam F apakšgrupas kopvērtējumā dod trešo vietu. Tikmēr Spānijas čempionātā vienība ar 14 panākumiem 17 spēlēs ir trešā.

LETA/Foto: EPA/LETA