foto: Romāns Kokšarovs /F64
Šorttreka nedienas turpinās: Evitas Krievānes-Moiseičenko trenētajā Latvijas izlasē palikuši divi audzēkņi
Latvijas šorttreka izlases trenere Evita Krievāne-Moiseičenko.
Citi sporta veidi
2018. gada 28. novembris, 11:46

Šorttreka nedienas turpinās: Evitas Krievānes-Moiseičenko trenētajā Latvijas izlasē palikuši divi audzēkņi

Jauns.lv / LETA

Brāļi Kārlis un Roberts Krūzbergi, kuri tagad trenējas Ventspilī, nākamnedēļ gatavojas piedalīties Kazahstānā gaidāmajā Pasaules kausa trešajā posmā šorttrekā, informēja Latvijas Slidošanas asociācijā (LSA).

Pirmajos divos Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā nebija neviena Latvijas šorttrekista.

Tikmēr treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko treniņgrupā Jelgavā pašlaik palikuši tikai divi sportisti - Reinis Bērziņš un Tomass Bakevics, kamēr karjeru noslēdzis Roberts Zvejnieks, bet pauzi no sporta paņēmis Roberto Puķītis, kurš gan, visticamāk, šorttrekā neatgriezīsies.

Krievāne-Moiseičenko aģentūrai LETA sacīja, ka Bērziņš un Bakevics nākamnedēļ Pasaules kausa posmā Almati nestartēs, turklāt šosezon šāda līmeņa sacensībās Jelgavā esošie šorttrekisti neplāno piedalīties. Tā vietā uzsvars tiek likts uz sagatavošanos Eiropas čempionātam, kas janvārī tiks aizvadīts Nīderlandes pilsētā Dordrehtā.

Arī brāļi Krūzbergi gatavošanos sezonai iesāka Krievānes-Moiseičenko grupā, bet nu ir to atstājuši un aktīvi trenējas Ventspilī.

"Ko darīsim ar nākamo sezonu, to domāsim šīs sezonas beigās. Pašlaik Bērziņš ar Bakevicu gatavojas Eiropas čempionātam un decembrī dosies uz Vāciju, lai trenētos ar šīs valsts izlasi, ko vada Stjuarts Horspūls," atklāja Krievāne-Moiseičenko.

Horspūls iepriekš trenēja tieši Latvijas izlasi ar ko izveidoja kopīgu attīstības programmu, tomēr vasarā sadarbība pajuka, un viņš pārņēma Vācijas valstsvienības grožus.

Krievāne-Moiseičenko gan pārāk neskumst par viņas komandas dalībnieku skaita samazināšanos. "Uz kādu brīdi ir iestājusies pauzīte, kas ir normāli. No vienas neveiksmes mūsu ceļš nemainīsies. Mani šī programma ir pārliecinājusi, turklāt ir pieaudzis jauniešu skaits, kuri nodarbojas ar šorttreku. Ir skaidrs, ka mums būs nākamie šorttrekisti."

Paredzams, ka uz Eiropas čempionātu dosies arī Krūzbergi, kas varētu piepildīt Krievānes-Moiseičenko plānu šajās sacensībās startēt ar stafetes komandu.

Savukārt novembrī šorttrekistiem pēc uzaicinājuma bijuši ārpuskārtas fiziskās sagatavotības testi Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV). Organizācijas pārstāve Marita Vilciņa atklāja, ka Kārlim Krūzbergam un Bakevicam rezultāti tajos bijuši ļoti vāji.

"Dzirdot runas par ne visai labi apmeklētiem treniņiem Jelgavā, aizbraucām uz turieni oktobra sākumā. Brīnumainā kārtā nodarbībā bija teju visi, izņemot Bakevicu, kuram tobrīd bijusi trauma. Lai saprastu, kā viņi ir trenējušies, novembrī sportistiem veicām ārpuskārtas fiziskās slodzes testus," sacīja Vilciņa, kura piebilda, ka K.Krūzberga sliktie rezultāti varētu būt tādēļ, ka viņš vienkārši ļoti maz trenējies, kamēr Bakevicam tas varētu būt traumas dēļ.

LOV šajā sakarā lems par sankcijām, un pastāv iespēja, ka K.Krūzbergam un Bakevicam tās varētu skart organizācijas piešķirto finansējumu. Abi sportisti iekļauti LOV B sastāvā.