foto: Sintija Zandersone/LETA
Briedim daudz nopietnāka cīņa? Usiks neaizvada atklāto treniņu un atklāj, ka nav drošs, vai sestdien boksēsies pret Gasijevu
Mairis Briedis pašlaik ir Pasaules boksa supersērijas finālcīņas rezervists, kas nozīmē, ka latvietis varētu negaidīti tikt pie titulcīņas.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. jūlijs, 11:56

Briedim daudz nopietnāka cīņa? Usiks neaizvada atklāto treniņu un atklāj, ka nav drošs, vai sestdien boksēsies pret Gasijevu

Jauns.lv / LETA

Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks otrdien pirms sestdien gaidāmā Pasaules boksa supersērijas fināla neaizvadīja atklāto treniņu un mīklaini izteicās par cīņas norisi.

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

gallery icon
174

Usikam sestdien Maskavā iecerēts Pasaules boksa supersērijas fināls pirmajā smagajā svarā pret krievu Muratu Gasijevu. Sākotnēji gan bija iecerēts, ka finālcīņa notiks maijā Saūda Arābijā, bet ukraiņa traumas dēļ tas tika pārcelts uz vasaru.

Šajā pasākumā piedalīsies arī latvietis Mairis Briedis, kurš cīnīsies pret mazpazīstamo francūzi Brandonu Delorjē. Tieši Latvijas bokseris ir Usika-Gasijeva cīņas rezervists, turklāt viņš pagājušajā nedēļā neizslēdza iespēju, ka Ukrainas sportists no dueļa varētu atteikties.

"Man bija lieliska treniņnometne, esmu sagatavojies cīņai. Gaidāmajā cīņā paļaujos tikai uz sevi, ne tiesnešiem," portāls "Sport-Express" citē Usiku, kurš atklātā treniņa vietā izvēlējās atbildēt uz sanākušo cilvēku jautājumiem. "Sestdien būs laba un ilgi gaidīta cīņa."

Mairis Briedis cīnās pret Oleksandru Usiku

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā skaistā cīņā ...

gallery icon
77

Usiks arī norādīja, ka no iepriekš gūtā savainojuma ir pilnībā atkopies.

Tiesa, uz jautājumu, vai cīņa varētu tikt atcelta, Usiks atbildēja ar "Es nezinu."

Janvāra beigās Usiks pēc skaistas 12 raundu cīņas "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Briedi, tādējādi sasniedzot finālu un iegūstot arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Pasaules boksa supersērijas pusfināls starp Gasijevu un Dortikosu

Pateicoties izrāvienam noslēdzošajā, 12.raundā, sestdien Krievijas bokseris Murats Gasijevs Sočos pieveica kubieti Junieru Dortikosu un sasniedza pasaules boksa supersērijas pirmā ...

gallery icon
63

Tikmēr Gasijevs ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Oleksands Usiks ļoti izvairīgi atbildējis uz žurnālistu jautājumiem, vai sestdien notiks ilgi gaidītā cīņa starp viņu un Maratu Gasijevu.

Savas karjeras laikā 31 gadu vecais Usiks uzvarējis visās 14 cīņās, turklāt 11 reizes pretiniekus nokautējis, bet 24 gadus vecais Gasijevs triumfējis visās 24 cīņās, 19 gadījumos būdams labāks ar nokautu.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.